Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 23. 12:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Újra indul a zöldjárat!

Újra indul a zöldjárat!

Figyelem! Május 18-án ismét zöldjárat indul Kiskunfélegyháza belterületén!

Május 18-án ismét zöldjárat indul Kiskunfélegyháza belterületén!

A VSZKSZ hulladékgazdálkodás arra kéri a tisztelt lakosságot, hogy a lágyszárú zöldhulladékot átlátszó zsákban, legfeljebb 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket pedig legfeljebb 80 cm-es hosszúságban, kevésbé összekötve helyezzék ki a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére, az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületeken.

A kijelölt gyűjtőpontokra és a gyűjtőútvonalra május 11. és 17. között helyezhető ki a hulladék. Amennyiben később kerül kihelyezésre a hulladék, úgy illegális lerakásnak minősül, mivel az autó a gyűjtés napján csak egyszer halad el a gyűjtőpont mellett, és nem fordul vissza, a később kihelyezett hulladékot nem tudják elszállítani.

Ahol ugyanazon a napon történik a hulladékgyűjtő edényzet ürítése, mint a zöldhulladék gyűjtése, ott a zöldhulladékot a vegyes hulladéktól egyértelműen elkülönülten kérik kihelyezni az ingatlanok előtt!

Kizárólag olyan növényi, vagy szerves hulladékot helyezzenek ki, amely kertekből, parkokból származnak, például fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fű, fa, száraz szalma, lomb, virágágyi növények, vágott virágok,kezeletlen kéregdarabok, konyhai zöldhulladékok (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj) illetve egyéb növényi származékok. A zöldhulladékokat az ingatlantulajdonos, ingatlanhasználó csak a saját ingatlana elé helyezheti ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.