Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 06. 17:24, szerda | Helyi
Forrás: - Papp -

Újabb sikerek a gimiben

Újabb sikerek a gimiben

Az Európai Unióval ismerkedhetnek meg a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulói egy angol nyelvű vetélkedő keretében.

Az Európai Unióval ismerkedhetnek meg a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulói egy angol nyelvű vetélkedő keretében. A "Versenyben a jogokért" címmel indított megmérettetésen az iskola hatfős csapata képviselteti magát sikerrel.

A Móra Ferenc Gimnázium nagy hangsúlyt fektet az iskolán kívüli ismertszerzésre és a tehetséggondozásra. A 10.A osztály tanulói, Doroghy Zsuzsanna, Hegyi Dániel, Kurucz Ágnes, Majorosy Péter, Sütő László és Tóth Szimonetta osztályfőnökük, aki egyben felkészítő tanáruk is, Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin felhívására jelentkeztek egy angol nyelvű vetélkedőre, mely a Versenyben a jogokért címmel indult. A tanulóknak az Európai Uniós ismereteikről kellett számot adniuk, egy több fordulós egy órás online teszt keretén belül. A fordulókat megelőzi néhány előzetes feladat is. Az első fordulóban a csapat sikeresen vette az akadályokat, így kiemelkedő eredményükkel továbbjutottak a második fordulóba, ahol a megyék legjobbjai küzdenek meg a nemzeti döntőbe való bejutásért. A Dél- Alföldi régióból öt csapat jutott be a második fordulóba.
A csapatok egy öt napos brüsszeli utazásért küzdenek, melyen 2014. májusában vehetnek majd részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM