Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Február 24. 12:41, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Újabb eszközökkel bővült a Tanyagondnoki Szolgálat

Újabb eszközökkel bővült a Tanyagondnoki Szolgálat

A megvalósult eszközbeszerzés már az újabb két Tanyagondnoki Szolgálat munkáját is segíteni fogja.

A Földművelésügyi Minisztérium az elmúlt év tavaszán jelentette meg a legfrissebb Tanyaprogram Pályázatát a 2016-os évre vonatkozóan. Ezen a pályázaton a képviselőtestület júniusi döntése alapján részt vett önkormányzatunk is. Három pályázat került benyújtásra, melyek közül az első a tanyagondnok szolgálat eszközbeszerzése a február 23-ai nappal jelentős állomásához érkezett a megvalósulás tekintetében. A tanyaprogram pályázatban eszközök vásárlását célozták meg, melyek olyan használati tárgyak tekintetében, melyek a szolgálat napi működését segítik. A pályázat beadásakor azt is jelezték, hogy az önkormányzatnak szándéka szerint a tanyagondnoki szolgálat bővítése, mely annyit tesz, hogy a korábban 400-400 tanyával működő két tanyagondnoki szolgálat újabb két tanyagondnoki szolgálattal bővülne.

Az elmúlt héten a szakminisztériumból megérkezett az írásos hozzájárulása, melyben lehetőséget biztosít az önkormányzatnak a további két új körzet megnyitására. Ez hozzávetőlegesen újabb 800 tanyán élő lakos számára teremt lehetőséget a tanyagondnoki szolgálat igénybevételére április 1-től. A megvalósult eszközbeszerzés már ezt is segíti. Új porszívók és kerékpárok is szerepelnek az eszközök között, melyek minden bizonnyal jó szolgálatot fognak tenni a jövőben azokon a helyeken, ahol a szűkösek a takarítási lehetőségek és még arra sincs mód, hogy autóval közelítsék meg a lakóépületet.

Ezen kívül a tanyagondnokok még a következő eszközöket kapták meg a pályázatnak köszönhetően: 1 digitális fényképezőgépet, 1, fűnyíró traktort, 2 elektormos fűnyírót, 7 ételszállító bokszot (thermo láda) 1 utánfutó magasítót és ponyvát, guruló tároló ládát, 1 Tv-t, 4 mobiltelefont, 2, hűtőtáskát, 4 esőkabátot, 4 gumicsizmát, 4 plédet, 2 gépkocsi poroltót, 1 nyomtatót, 2 irodai széket, 10 db bevásárló szatyrot, 2 vérnyomásmérőt, 2 vércukorszint mérőt, 2 kézi kocsit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok