Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 23. 11:24, kedd | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Újabb beruházást tervez a Primőr Kft. Kiskunfélegyházán

Újabb beruházást tervez a Primőr Kft. Kiskunfélegyházán

Önkormányzati területet vásárolt a Primőr Kft. a félegyházi önkormányzattól a Liget utcában.

Az eddig elhanyagolt, lápos, belvizes területén az ország egyik legnagyobb nagykereskedelmi cége már megkezdte a tereprendezést. Kitakarították, homokkal és zúzottkővel borítják, és körbekerítik – tudtuk meg Kiss Zsolt tulajdonostól. A gazdaságfejlesztési tevékenységért nemrégiben városi kitüntetésben részesült cégvezető azt is elmondta, hogy egyelőre még nem döntöttek a terület pontos felhasználásáról, a piaci viszonyok függvényében fogják majd eldönteni, hogy milyen típusú beruházást valósítanak meg a Liget utcai területen.

Kiss Zsolt a képviselő-testület által neki ítélt Kiskunfélegyháza Város Gazdasági Fejlődéséért kitüntetés átvételekor, tavaly augusztusban beszélt arról lapunknak, hogy cége, a Primőr Kft. napjainkban több, mint 50 kozmetikai márkát képvisel Magyarországon 11 külföldi beszállítótól, munkatársaik létszáma meghaladja a 80 főt, és több mint 600 parfümériába, drogériába és hipermarketbe szállítanak rendszeresen, többnyire saját gépkocsikkal. Partnereik között vannak többek között a Douglas, Müller, Marionnaud luxushálózatok, a DM, Rossmann, Eurofamily, Plus Market drogérialáncok, valamint a Tesco és Auchan áruházak.

Több mint egy évvel ezelőtt adták át saját, modern logisztikai központjukat 3500 négyzetméteren, amelyben munkatársaik a régi papíralapú árukiszedés helyett már elektronikus eszközök segítségével készítik elő több, mint 16 ezer cikkelemből a megrendeléseket szállításra. A cég környezettudatos szemléletét mutatja egyebek mellett, hogy fokozatosan átállva a digitális számlázásra, az elektronikus úton történő rendelésfogadásra és feldolgozásra, 2020-ra papírmentesen végzik tevékenységüket. Az új logisztikai bázison csak elektromos energiát használnak, amelyet többnyire napelemes erőmű segítségével állítanak elő, így nincs károsanyag-kibocsájtás sem.

A kitüntetett a nyárvégi interjúban kifejtette azt is, hogy feltűnő és örömteli számára a Csányi József polgármester nevével fémjelzett jelenlegi városvezetés tisztességes, vállalkozás- és polgárbarát szemlélete, a városban soha nem látott fejlesztések elindulása, amelyek egyértelműen pozitívvá teszik Félegyháza jövőjét.

Címkék: primőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.