Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Június 01. 21:37, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Új üzemcsarnokkal bővült az Integrál Zrt.

Új üzemcsarnokkal bővült az Integrál Zrt.

Május 31-én avatták fel az új üzemcsarnokot, mely amellett, hogy húsz új munkahelyet is teremtett, a megnövekedett piaci igényeket is maradéktalanul ki tudja elégíteni a jövőben.

A több mint 916 millió forintos beruházásnak köszönhetően a továbbfeldolgozó, késztermékgyártó üzem 2000 négyzetméter beépített területtel, a legmodernebb gépekkel és kiszolgáló helyiségekkel, valamint 2700 négyzetméteres parkolóval épült meg.
A költségekhez a Nemzetgazdasági Minisztérium is hozzájárult több mint 400 millió, vissza nem térítendő támogatással.

Az avatási ünnepségen dr. Horváth Sándor elnök-ügyvezető igazgató megköszönte mindazok munkáját, akik támogatták a beruházás megvalósulását és akik a kivitelezésben közreműködtek.

Az ügyvezető-igazgató szavait követően Marczinko Zoltán helyettes államtitkár és Csányi József polgármester is méltatta az Integrál Zrt. tevékenységét és az új beruházás fontosságát.

Az államtitkár elmondta, hogy ez a nagy volumenű beruházás nemcsak az Integrál Zrt. számára, hanem minden élelmiszeripari cég életében jelentős siker. Az Integrál Zrt. mostantól egy sokkal hosszabb értékláncú, feldolgozott terméket előállító üzemmé válik.

Csányi József polgármester így fogalmazott:
- Még négy éve arról beszéltünk, hogy 10% fölötti volt Kiskunfélegyházán és környékén a munkanélküliség, ma büszkén mondhatjuk, hogy 4% alatti. Kijelenthetjük, hogy olyan felelősségteljesen, lokálpatriótaként gondolkodó vállalkozásokkal, cégtulajdonosokkal vagyunk körülvéve, akik elsődleges beruházási fejlesztési központjának a saját városukat, Kiskunfélegyházát tekintik. Ez mindenképp elismerendő és köszönjük szépen ezt a város nevében is – mondta városunk első embere.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

Címkék: Integrál Zrt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.