Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 31. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Új útburkolatot kapott a Bankfalu főutcájának egy szakasza

Új útburkolatot kapott a Bankfalu főutcájának egy szakasza

A Kiskun utca újabb szakaszát sikerült újra aszfaltozni, illetve kiszélesíteni. így mintegy 360 méter hosszúságban és 2,5 méter szélességben készült el a szóban forgó útszakasz.

2015-ben városunk önkormányzata elindította a „Félegyháza újjáépül Programot”, melynek keretén belül a város minden részében épület felújításokat, útépítéseket terveztek meg.

2017-ben többek között a Kiskun utca újabb szakaszátis sikerült újra aszfaltozni, illetve kiszélesíteni. Így mintegy 360 méter hosszúságban és 6 méter szélességben készült el a szóban forgó útszakasz. Az út mindkét oldalát zúzott kővel töltötték fel és vízelvezető árkokat alakítottak ki. Az utat kivitelező, félegyházi telephelyű ÚT-ÉP-KER ’97 Kft.-nek köszönhetően a bankfalui városrész ún. „főútvonala” egészen a Sólyom utcától a Béla Király utcáig megújulhatott.

A 2017. évi költségvetésből ennek az útnak a felújítása mintegy 40 millió forintot vett igénybe – tudtuk meg Csányi József polgármestertől az út ünnepélyes felavatását megelőzően. Azt is elmondta, hogy a "Félegyháza újjáépül Program" keretében megvalósuló felújításokra a költségvetésből több mint 1 milliárd forintot szavazott meg a képviselőtestület, mely összegre 2017. augusztus 29-én (kedden) tehettek pontot. Ekkor ugyanis városunk végérvényesen megszabadult eddigi adósságától a KÉSZ Aréna Sportcsarnok megépülése miatt évek óta nyögött terhétől.

A jelképes szalagátvágás előtt a városrészben lakók nevében Szabó József nyilatkozott, aki 2014. októberét követően kapcsolódott be önkormányzatunk munkájába. A Komplex Telepprogramon túl – mellyel a környékbeli kisebbség beintegrálását és problémáik megoldását segíti elő – Szabó József összefogta ezen városrész lakóinak észrevételeit és igényeit, melyeket rendszeresen közvetít a képviselőtestület tagjai felé.

Szabó József elmondása szerint önkormányzatunk mindig, minden probléma felmerülésekor pozitívan állt a megoldás megtalálásában, ő pedig igyekszik – csakúgy, mint eddig – maximális segítséget nyújtani a munkálatokhoz, mellyel szebbé és jobbá tehető a bankfalui városrész lakosainak élete. Mint mondta, mindenkit örömmel tölt el az újraaszfaltozott útszakasz használata, csakúgy mint a nemrégiben kihelyezett ledes közvilágítás kibővítése, de bőven van még mit tenni.

Reményei szerint a jövőben is segítségére lehet önkormányzatunknak ezen városrész építésében és szépítésében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.