Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Szeptember 11. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Új parkolók és korszerű buszváró került átadásra

Új parkolók és korszerű buszváró került átadásra

Pénteken (szeptember 8-án) avatták fel a Marosvásárhelyi utcában és a Kossuth u. 18. szám előtti területen épített parkolókat.

A nemzetiszínű szalagot Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester társaságában Gyenes Attila a körzet önkormányzati képviselője vágta át.

Gyenes Attila pár szóban beszámolt az átadáskor a beruházás költségeiről. Megtudhattuk, hogy a projekt pályázati forrás igénybevétele nélkül valósult meg. Valamint azt is elmondta a képviselő, hogy reményei szerint a parkolók kiépítésével egyidejűleg sikerült megoldani a csapadékvíz elvezetését is a Marosvásárhelyi utcában, ami komoly gondokat okozott a PG környékén. Nagyobb esőzések idején ugyanis az iskola sarkánál megrekedt a víz.

Ugyanezen a napon adták át a korszerű buszvárót is a Körpatikával szemben. A létesítményt a körzet önkormányzati képviselője Szamosi Endre avatta fel Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester közreműködésével.

A képviselő felidézte azokat az időket, amikor az esőben ázó diákok láttán először megfordult a fejében, hogy buszvárót kellene építeni a Körpatikával szemben. Akkoriban a buszmegállót mindössze egy tábla jelezte. Mivel az akkori vezetés nem támogatta a kezdeményezést, támogatókat szerzett, akiknek segítségével – noha nem a legmodernebb – de menedéket nyújtó építményt sikerült fabrikálni a buszmegállóba. Ezt a létesítményt cserélték le most egy modern, korszerű buszváróra.

Címkék: buszváró, parkolók

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.

2024. Április 14. 08:29, vasárnap | Helyi

Tetőzik az áprilisi nyár, de egyre közelebb a fordulat

A szabadtéri programoknak kedvező, nyarat idéző idő a következő napokban is folytatódik.