Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Augusztus 22. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Új fűréteget kap a félegyházi Honvéd pálya

Új fűréteget kap a félegyházi Honvéd pálya

Két TAO-pályázatnak köszönhetően teljesen új fűréteget, valamint korszerű öntözőrendszert kap a Honvéd Sporttelep centerpályája.

A munkálatok augusztus elején kezdődtek, a pálya kiegyengetését követően a fűmagokat augusztus végén vetik el. A tervek szerint tavasszal játszhatnak mérkőzéseket a megújult zöldterületen, addig a Kiskunfélegyházi HTK megyei I. osztályú labdarúgócsapata idegenben szerepel a pályaválasztási jog felcserélésével, míg a KHTK II. a Honvéd Sporttelep hátsó pályáján játszik ősszel –mondta el Katona Andortól, a Félegyházi Térségi Sportiskola ügyvezetője.

A játékosok és a csapatok helyett ezúttal gépek foglalták el a küzdőteret. Az elmúlt évek során egyre rosszabb állapotba került a pálya talaja, tarack és levéltetű nehezítette a karbantartást. Emellett a terület talajának kiegyengetése is esedékessé vált, a nem megfelelő lejtésnek köszönhetően sokszor megállt a víz rajta, a nagy esőzések és a télvíz utáni időszakban több esetben elmaradtak mérkőzések. A 10 milliós beruházással remélhetőleg orvosolják a gondokat, és modernebbé válhat a pálya – mondta el Katona Andor, a Félegyházi Térségi Sportiskola ügyvezetője.

– Az önkormányzati tulajdonú Honvéd Sporttelepet a Félegyházi Térségi Sportiskola üzemelteti, lehetőségünk nyílt pályázni automata öntözőrendszer kiépítésére és a füves terület kicserélésére. Kezdetben részleges felújítást terveztünk, de a teljes fűréteg kicserélése mellett döntöttünk.

Első lépésben a felső réteg legyalulása, beszintezése és a talajlazítás történt meg. Az öntözőrendszer kiépítését követően új termőréteg kerül a területre, majd a füvet is elvetik. Katona Andor és a sportszerető közönség reményei szerint tavasszal már megújult és jó minőségű pályán fogadhatja riválisait a KHTK labdarúgócsapata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.