Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. December 01. 21:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Új eszközökkel büszkélkedhet kórházunk

Új eszközökkel büszkélkedhet kórházunk

Végre eljött az a pillanat, hogy fizikálisan is manifesztálódott a május 21-ei Richter Egészségvárosban tapasztalt összefogás, amelynek eredményeként városunk lakossága 6.051.200 Ft-ot gyűjtött a kiskunfélegyházi kórháznak.

Ezt az összeget a Richter még 48.800 Ft-tal toldotta meg és 6.100.000 Ft-ot utalt az alapítvány számlájára – tudtuk meg Dr. Körtvélyessy Andrástól, a kiskunfélegyházi kórház igazgatójától.

Amellett, hogy köszönetét fejezte ki a Richter Gedeon Nyrt-nek és mindazoknak, akik segítettek a gyűjtésben örömmel mutatta be a fenti összegből vásárolt új kórházi eszközöket a december 1-jén tartott sajtótájékoztatón.
Megtudhattuk, hogy a vásárolt eszközök értéke meghaladja a nyolcmillió forintot, azonban a beszerzéskor minden szempontot figyelembe vettek és válogattak a kínálkozó lehetőségek között. Így sikerült jóval kedvezőbb áron beszerezni több rehabilitációhoz szükséges eszközt is. Sőt, a fennmaradó pénzből még ágyneműket, matracokat, takarókat is tudtak vásárolni a kórháznak. Valamint sikerült a jó gazdálkodásnak köszönhetően még az alább felsorolt eszközökön kívül egy olyan korlátot is beszerezni, amely az amputáltaknak, illetve a sztrókon, agyvérzésen átesett betegeknek segít a rehabilitációjában, a járás újratanulásában.

Az alábbi eszközök kerültek megvásárolásra a Richter Egészségváros és városunk lakosságának összefogása eredményeként:

Szénsav kabin:
Már a római időkben is használták a földből feljövő vulkáni szénsavat a keringésjavításra. Magyarországon Mátraderecskén találtak ilyen forrást és onnan indult hazánkban a szénsav sikertörténete. Ezt követően kezdték el gyártani a szintetikus előállított szénsav gázzal feltöltött különböző kabinokat. A félegyházi kórház szénsav kabinja felül nyitott és egy kényelmes székben, pamut ruhában foglal helyet benne a beteg. Ezután kezdődik meg a kabin feltöltése szénsavval, egészen a beteg mellkasáig. A kezelések javallata a verőér, nyirok és vénás keringési zavar, illetve elégtelenség esetén. Ezenkívül szívműtétek után, implantátumok és angioplasztikák után is javasolt a használata.

UVB sugárzó fal
Elsősorban kiütéses, ekcémás panaszok kezelésére szolgáló eszköz. Eddig a kiskunfélegyházi betegeknek Kecskemétre kellett utazniuk ezért a kezelésért. Ezentúl a városi kórházba kell csak ellátogatniuk.

Game Ready
A Game Ready hatékonyságát az is jelzi, hogy a legnevesebb ortopédiai központok, fizikoterápiás intézmények és sportközpontok egyaránt használják. Ezt a kezelési megoldást használják többek között olimpikonok és katonai elitalakulatok is, nem beszélve arról a számtalan profi sportolóról és csapatról, akik a sportágak szinte teljes körét lefedik szerte a világon. És ami talán még ennél is sokatmondóbb: a Game Ready kezelési megoldást kipróbáló személyek elsöprő többsége állítja, hogy az gyorsabb és eredményesebb felépülést biztosított számukra.
Az aktív pneumatikus kompresszió a természetes izom-összehúzódásokat imitálva segít a szervezetnek a duzzanat lelohasztásában, miközben stimulálja a vérkeringést és az oxigénellátottságot.
A gyorsan keringő jeges víz aktívan elvonja a hőt, és a szövetek hűtésével segít megszüntetni a duzzanatot, az izomgörcsöket és a fájdalmat.

Mozgatógép
Mind a járóbeteg, mind a fekvőbeteg szempontjából fontos és hiánypótló. Sajnos a kórházban kevés ilyen eszköz volt, ezért érezték szükségét annak, hogy egy újabb, modernebb géppel gazdagodjon a rehabilitációs osztály. Az eszköz térd és csípő mozgatásra alkalmas, tulajdonképpen az ízületek mozgásterjedelmének növelésére szolgál.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.