Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 04. 11:42, szombat | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában

Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában

A hagyományokhoz híven április utolsó péntekén megrendezésre került az Ugri-bugri nap a petőfiszállási Csicsergő Óvodában.

A gyermekek az édesapjukat köszöntötték, de előtte zenés bemutatót adtak elő jelmezbe bújva.

Az „indiánok” és a „boszorkák” látványos szereplése után kezdődött a játék a javából, és idén is a „peták” szerzésé volt a főszerep, hiszen az ügyességi feladatokban megszerzett petákot sok helyen el tudták költeni kicsik és nagyok egyaránt.

A megszokott tevékenységeket idén is színesítették a „Kezünk Kincsei Kézműves Műhely” által vezetett papírmerítés és linómetszés foglalkozások. Népszerű volt a Népi Játszótér, ahol az eszközökkel való előrejutáshoz sok ügyességre volt szükség, de szinte mindenki lelkesen kipróbálta, ahogyan a Horgászlaknál a halacskák kifogását is.

Peták járt az apukáknak, akik talicskával tolták a gyermekeket, és mindazoknak, akik segítettek kis kosarakba virágot ültetni, hogy ezáltal is szebbé varázsolják a jelenlegi és a majdani új óvodát.

A finomságok mellett petákért játékokat is vásárolhattak a gyerekek, és természetesen az arcfestés sem maradhatott el. Boda tata és segítői (Kis Miklós, Szécsi János és Szécsi Zsolt) főzték a finom pásztortarhonyát, az anyukák a kapós gyümölcssalátát, limonádét és uborkasalátát készítették.

A vidám hangulatú délutánt nagyon élvezték az ovisok, különösen, hogy együtt tölthették a családtagokkal, akik közül most az apukáké volt a főszerep.

Az óvoda dolgozói mellett középiskolások és óvodapedagógus hallgatók segítették a szervezést közösségi munkával. Köszönjük a sok felajánlást a település intézményeinek, lakosainak és a szülők áldozatos munkáját.

(A képeket és a cikket Nagy Tímea készítette.)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.