Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 06. 07:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Tüzetesen átvizsgálják a város játszótereit

Tüzetesen átvizsgálják a város játszótereit

Megkezdődött a város húsz köztéri játszóterének hatósági ellenőrzése. A szakemberek azt vizsgálják, hogy a létesítmények megfelelnek-e a jogszabály által előírt körülményeknek.

Megkezdődött a város húsz köztéri játszóterének hatósági ellenőrzése. A szakemberek azt vizsgálják, hogy a létesítmények megfelelnek-e a jogszabály által előírt körülményeknek, a játszóeszközök rendelkeznek-e biztonságosságot igazoló dokumentumokkal.

A törvény előírásai szerint ez idáig kétévente végeztek hatósági ellenőrzést a játszótereken, a januártól életbe lépett módosítás értelmében a jövőben négyévente kerül erre sor. Az üzemeltetőnek, vagyis a költségvetési üzemnek, ettől függetlenül éves, féléves, negyedéves, havi, heti ellenőrzési kötelezettsége van.
A játszóterekre szigorú szabályok vonatkoznak, kizárólag szabványos, szabványosítási jegyzőkönyvvel, minőségi tanúsítványokkal rendelkező eszközöket lehet telepíteni. A hatósági felülvizsgálatok nagyon részletesek, rések, lyukak, kiálló részek nem lehetnek a játszóeszközökön. Meghibásodás esetén az eszközöket szinte azonnal ki kell javítani, amennyiben nem megy, le kell szerelni. A pótlásokhoz szükséges alkatrészeket kizárólag a gyártóktól lehet beszerezni, házilagos javításra, elemcserékre nincs lehetőség. A játszóeszközök, az alkatrészek nagyon drágák. A Móravárosi Tölgyes játszótér hintaállványának gerendacseréje 82 ezer forintba került. Egy komolyabb mászó vár ára megközelítőleg 5 millió forint.
A város kilencmillió forintot különített el idei évi költségvetésében a játszóterek karbantartására. A rendelkezésre álló keretből új játszóeszközökre nem futja, de a leszereltek közül néhányat az alkatrész pótlása után vissza tudnak helyezni – mondta el Vaszkó József, a VSZKSZ igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.