Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Augusztus 11. 14:51, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Nyáron sem tétlenkednek a Koppány íjászok

Nyáron sem tétlenkednek a Koppány íjászok

2020. július 18-án a Turul Koppány íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai Tiszaújvárosba utaztak a Feketesas Íjász Egyesület és a Magyar Íjász Szövetség által rendezett, 2020-as Történelmi Országos Bajnokság utolsó kvalifikációs versenyére. A kvalifikációt a LAZA –PLÁZA területén bonyolította le a két szervező. Ezen a megmérettetésen a Koppányoknak igencsak meg kellett harcolniuk az időjárás viszontagságaival amely folyamatos áztató esővel nehezítette a helytállásukat, a szúnyogok hada támadott az eső ellenére, és a távolra kirakott célok is kihívást jelentettek.

A következő eredmények születtek:
Vadászíjjal lövők:
Zoboki Csenge mini kategóriában 366 pontot lőtt, ezzel az eredménnyel első helyezett, kvalifikációs szint II-es minősítéssel teljesítve.
Balanyi Sándor felnőtt ffi korcsoport 383 pont.
Modern pusztai íjjal lövők:
Csányi József felnőtt korcsoport 409 pont, kvalifikációs szint teljesítve.
Bicskeiné Csányi Mária senior korosztály 337 pont, negyedik helyezés, kvalifikációs szint II-es minősítéssel teljesítve.
Szeibert Imre felnőtt ffi 285 pont.
Kovács Máté kadett 278 pont második helyezett.
Kovács László felnőtt ffi 232 pont.
Fekete Katalin Mónika kadett korcsoport 208 pont első helyezett.

2020. augusztus 1-én a Bükk lábánál, a Cserépváraljai Örömíjász versenyen vettek részt a Koppányok. A festői környezetben megrendezett kihíváson hét Koppány képviselte Kiskunfélegyházát. A megmérettetés 20 darab 2D-és és 3D-és célokra lőtték az íjászok. Gyönyörű idő, és remek hangulat jellemezte a játékos versenyt.

Eredmények:
Vadászíjjal:
Balanyi Sándor 489 pont 2.helyezett
Zoboki Csenge 432 pont második helyezett
Modern pusztai íjjal:
Csankovszi Anna 436 pont első helyezett
Bicskeiné Csányi Mária 421 pont második helyezett
Sárkány Szabina 390 pont második helyezett
Keserű Szilvia 372 pont harmadik helyezett
Fekete Katica 279 pont harmadik helyezett.
A verseny végén egy játékos almalövő versenyt rendeztek. Három fő alkotott egy csapatot. A Koppányok az előkelő második helyet szerezték meg. A csapat tagjai: Bicskeiné Csányi Mária, Csankovszki Anna és Balanyi Sándor.

2020. július 8-án és 09-én sem pihentek a Koppányok. A tavaszi és nyár eleji kényszerpihenő után jól esik a sűrű programok közül válogatni, mint ezen a júliusi hétvégén, amikor is egymást követő napokon, fáradságot nem ismerve szálltak küzdelembe az íjászok.

Július 8-án, az 5. Hírös Kupa Örömíjász Versenyen mérték össze a tudásukat a Koppányok Kecskeméten. Nem csekély létszámú, 160 fős tornát rendezett a Kecskeméti Íjász Egyesület. a Hetényegyházi Potyka tó partján. Csodálatos környezetben lőttek a 12 db 3/D-s és 12 db történelmi célokon.

Bár érmesek nem lettek ezen a versenyen a Turul Koppányok, azonban mindenki szépen helytállt. Balanyi Sanyi 547 ponttal a negyedik helyen végzett, Tamáskovics Gyula 448 ponttal ötödik, Bicskeiné Csányi Mária 400 ponttal ötödik és Kövecses Zsuzsanna tradival 297 ponttal a kilencedik helyen zárt.

Július 9-én, vasárnap a Halasi Napsólyom íjász Egyesület közreműködésével bonyolított, Dél-Alföldi Régió Történelmi Versenysorozat 2. fordulóján versenyeztek az egyesület tagjai. Kiskunhalason szokásos helyszínen a Fráter domb adott otthont a fordulónak. Bár a versenyzők talpát égette a forró homok, és kitartásukat próbára tette a sok távolra kihelyezett cél, szép eredmények születtek:

Fekete Katica 415 ponttal gyermek kategóriában a második helyen végzett.
Zoboki Csenge 372 ponttal polcos vadászreflexel gyermek kategóriában harmadik lett.
Szeibert Imre tradival 346 pontot lőtt a felnőtt férfiak között.
Bicskeiné Csányi Mária 315 ponttal a senior nők között első helyezést ért el.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.