Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 30. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tovább drágulhatnak az új autók

Tovább drágulhatnak az új autók

A gyenge forint miatt már több márka emelte árait, és további drágulás is elképzelhető, a használt autók eladásában pedig 'kreatív' megoldások jelenhetnek meg - írja csütörtöki cikkében a Napi Gazdaság.

A gyenge forint miatt várhatóan a behozott használt - vagyis az alacsonyabb árkategóriába tartozó - autók is drágulnak, bár a néhány százezer forintos autók esetében nem olyan vészes a néhány százalékos áremelkedés, mint egy ötmillió forintos új járműnél - mondta a Napi Gazdaságnak Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke.

Gablini Gábor, a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint további probléma, hogy ez a 'kreatív megoldások' szaporodásához vezet. Vannak, akik az áfa megfizetése nélkül, nem vállalkozás keretében hozzák be a sérült, sok esetben visszatekert kilométerórájú autókat. A használtautó-importot most is ez a jelenség uralja, de ha a gyenge forint miatt drágulnának a régi járművek, tovább növekedne az így behozott autók száma.

Tavaly év végén, illetve idén év elején sok márkánál, modellnél árat emeltek, aminek a mértéke fél és akár öt százalék között is lehetett, és volt olyan modell is, amelynél már kétszer korrigálták az árakat. Az importőrök 303-305 forintos idei euróárfolyammal számoltak, és miután ez elmozdulni látszott, a kereskedők árat emeltek. Gablini Gábor szerint, amennyiben az euró tartósan 310 forint fölött lesz, további áremelés várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során