Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 15. 18:40, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Tetováló fesztivál lesz Félegyházán

Tetováló fesztivál lesz Félegyházán

2018. október 20-án rendezik meg városunkban az I. Jótékonysági Southern Tattoo Festet

- tájékoztatta lapunkat a három fő szervező Ónodi Árpád a Rocktár vezetője és Papp Anett a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány elnök asszonya, valamint a szakmai vezető Kertész-Farkas János.

Anett már évek óta szervez városunkban jótékonysági rendezvényeket, ezúttal a rendezvényből befolyt összeget a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályának ajánlják fel. Már felvették a kapcsolatot dr. Bartyik Katalin osztályvezetővel és az Onkológiai Osztály „Reménysugár Szeged Alapítvány”-ának kuratóriumi elnökével dr. Kovács Dénessel, akik nagyon nagy örömmel fogadták a kezdeményezést. Dél-Magyarországon a szegedi gyermekklinika onkológiai osztálya látja el a leukémiás és a daganatos kisgyerekeket. Ide tartozik Békés megye, Csongrád megye és Bács-Kiskun megye is. Ezen felül még a vérzékenységben, az anémiában és a trombózist szenvedett gyerekek is ezen a klinikán kapnak ellátást.

- Úgy gondolom, hogy a lehető legjobb helyre kerül a rendezvényből befolyt összeg – nyilatkozta Papp Anett.

A tetováló fesztivál szakmai részleteiről az Országos Tetováló Szövetség tagja Kertész-Farkas János a félegyházi születésű tetoválóművész beszélt, aki 10 éve kezdte a tetováló szakmát és hat éve nyitotta meg Hellwolf Tattoo néven saját szalonját városunkban.

- Örömmel csatlakoztam a jótékonyságic célű kezdeményezéshez, mert sajnos én is beteg voltam és sokáig titkoltam. Négy és fél - öt év kellett ahhoz, hogy túltegyem rajta magam. Majdnem az állásomba és az életembe került. Anno, mikor a kezelésekre jártam, mi felnőttek próbáltunk erőt adni a rákos gyerekeknek, hogy könnyebb legyen nekik. Ez azonban a visszájára fordult, mert inkább a gyerekek adtak nekünk felnőtteknek erőt a kezelések alatt. Ezt szeretnénk most megköszönni azzal, hogy a beteg gyerekek javára fordítjuk a rendezvényből befolyt összeget – mesélte el János a fesztivállal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

A nagy volumenű rendezvényen lesz tetováló verseny és meglévő tetoválások szépségversenye is, mely egyedülállónak számít az országban. Ezen kívül a gyerekeknek is lehetőségük nyílik majd kipróbálni a tetoválás mesterségét különféle műbőrökön. A műveket természetesen szakmai zsűri bírálni és díjazni is fogja. Ezzel a gesztussal nemcsak a gyermekek felé irányuló jótékonyság, hanem a kedveskedés is teret nyer.

Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője, aki tulajdonképpen a helyszínt biztosítja a rendezvényhez a fesztivál zenei programját fogja biztosítani. Árpád örömmel tudatta, hogy polgári nevén Zana Zoltán, azaz Ganxta Zolee és a Kartel lesznek majd az est zenei fénypontjai. A zene biztosítása mellett pedig azt is felajánlotta Zolee, hogy segít a díjátadásban és a konferálásban is.

Annyi bizonyos, hogy pezsegni fog az élet október 20-án városunk első tattoo fesztiválján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.