Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 12. 12:48, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Tetőcsomagtartójáról leesett doboz okozott balesetet

Tetőcsomagtartójáról leesett doboz okozott balesetet

Az M5-ös autópályán Budapest felől Szeged irányába közlekedett egy szerb állampolgár 2018. július 11-én 22 óra körül egy Citroen C5 típusú személygépkocsival.

A helyszíni szemle adatai szerint a sztráda 114-es kilométerénél a tetőcsomagtartójáról leesett három doboz. A mögötte szabályosan közlekedő Nissan már nem tudta kikerülni, ezért az egyik doboznak nekiütközött, amiben egy lemezfelni volt. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A gépkocsivezető egyik fontos feladata, hogy gondoskodjon a jármű rakományának megfelelő elhelyezéséről. A KRESZ rendelkezései szerint a rakományt a járművön úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell többek között arról, hogy a rakomány úgy legyen rögzítve, hogy le ne csússzon, le ne essen, ki ne folyjon, továbbá olyan módon legyen lefedve, hogy le ne szóródjon. A rakomány egyenletesen és úgy legyen elhelyezve, hogy a jármű stabilitását számottevően ne rontsa. Zárt kocsiszekrényű jármű tetején rakományt elhelyezni csak abban az esetben szabad, ha a járműre tetőcsomagtartó van felszerelve. Személygépkocsi tetőcsomagtartóján rakomány abban az esetben is szállítható, ha a járművön előre és hátra legfeljebb 40-40 centiméterre túlnyúlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.