Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 12. 08:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Természetjárók, akik már nem lehetnek közöttünk

Természetjárók, akik már nem lehetnek közöttünk

A Kiskun Természetbarát SE tagjai november 11-én (szerdán) a Szent István templom 17 órás miséjét elhunyt túratársaik lelki üdvéért ajánlották fel.

A természetbarátok egyesületének megalakulása régmúlt időkre tekint vissza Bozó Lajos elnökletével. Tagjai között minden korosztály képviselteti magát már a kezdete-kezdete óta. Legfőbb példaképüknek Rockenbauer Pál természetjárót, televíziós szerkesztőt, a magyar televíziós természetfilmezés megteremtőjét tekintik és az ő emlékéhez méltóan járják az erdőket, ligeteket, tisztásokat, mezőket szervezett túráik során. Mindamellett, hogy nevét őrzi a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra hosszú távú (560 km) turistaút, az egyesület Talpasok csoportjának első túravezetője Kovács Ferenc legjobb barátjaként tekint a nagy természetjáró emlékére. Csakúgy, mint a túrázók, akik az együtt töltött napok és közös élmények barátokká kovácsoltak. A túratársak szinte családtagként tekintenek egymásra, így az elmúlás, a gyász mélyen megérinti mindannyiuk szívét, ha valamely tagjuktól végleg búcsút kell venniük.

A Mindenszenteket követően pár nappal és a karácsonyi ünnepekre való készülődés küszöbén felébred mindannyiunkban az elmúlás érzése. Szomorúan tekintünk azok emlékére, akik már nem lehetnek velünk az év legszebb napjaiban, a szeretet ünnepén. A Kiskun Természetbarát SE Talpasok és Bakancsosok szakosztálya - ugyanúgy, mint bármely túrájukon – egy nagy családként, együtt imádkozott mindazokért, akik közös természetjárásaikon szép emlékekkel ajándékozták meg őket, de már nem lehetnek velük.

A közös emlékezés és az imádság a legszebb ajándék, amit adhatunk az örök nyugalomra tért embertársainknak. Hiszen ők mindig velünk maradnak, ha gondolunk rájuk és visszaemlékezünk azokra a napokra, amelyeket együtt tölthettünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.