Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Április 27. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Tehetségkutató versenyt tartottak a speciális nevelési igényű diákok részére

Tehetségkutató versenyt tartottak a speciális nevelési igényű diákok részére

Immáron második alkalommal rendeztek tehetségkutató versenyt a tanulásban, illetve értelmileg akadályozott valamint az autista gyerekek számára a Móra Ferenc Művelődési Központban április 25-én.

A Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye tizenöt településéről érkező mintegy 270 általános és középiskolás diák vers, mese, színdarab, tánc, ének-zene és rajz kategóriában csillogtathatta meg tehetségét, mutathatta be felkészültségét.

(A modern kori Lúdas Matyi már nem veri meg Döbrögit, hanem viszketőporral szórja be, aki ettől táncra perdül…)

A legjobbak továbbjutnak a döntőbe, melyet Kiskőrösön rendeznek meg ez év szeptemberében.

(Kalocsáról érkező tehetséges diákok látványos lábtáncot mutattak be.)

- Minden évben az egyik legnagyobb élményt nyújtó program mind a tanulók, mind pedig a pedagógusok számára a Ki-Mit tud. Akik neveztek erre a megmérettetésre, már mindannyian győztesek, hiszen nagy bátorság, kitartó és szorgalmas felkészülés kell a színpadi szerepléshez több száz versenyző és néző előtt – mondta megnyitó beszédében Keresztesné Csikós Gabriella házigazda, a kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola igazgatónője.

(A félegyházi Göllesz Viktor iskola növendékei a Macskák című musical-ből adtak elő egy jelenetet.)

A verseny előtt Berente Tünde a kecskeméti Tankerületi Központ szakmai igazgató-helyettese osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.
– A legfontosabb értékünk és értékhordozónk a gyermek, az ifjúság. Czeizel Endre neves magyar orvos-genetikus nagyon sokáig kutatta, hogy miben is áll a tehetség. A végén azt mondta, hogy a szerencsén múlik. Egy pillanat és egészen más lesz az ember, mást kap ajándékba. Az embernek egy nagyon nagy értéke a tehetség és majdnem mindenkiben van. Van, akinél hamarabb, és van akinél hosszabb idő kell ahhoz, hogy kiderüljön miben tehetséges.
A mi szakembereink fejlesztő- és gyógypedagógusaink azt vallják, hogy mindenkiben van tehetség. Minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy a teljes személyiségét fejlesszék. Intézményeink és az ezekben dolgozó pedagógusok arra törekednek, hogy ne csak a hiányokat pótolják, hanem megtalálják az erősségeket és tovább fejlesszék. Azaz legnagyobb feladatuknak a tehetséggondozást tekintjük. Ez azonban szeretet, elhivatottság és áldozatvállalás nélkül nem lehetséges. Ennek a három adottságnak a meglétét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ilyen sokan itt vagyunk ezen a tehetségkutató versenyen
– zárta gondolatait az igazgató-helyettes asszony.

A verseny zsűritagjai voltak:

  • Vers-mese kategóriában Huszár Györgyné ny. igazgatónő, Csikós Józsefné óvodapedagógus, Czibolya Szilvia a Petőfi Sándor Városi Könyvtár munkatársa.
  • Ének-zene kategóriában Rácz Eleonóra ny. igazgatónő, Benkő Gabriella zenetanárnő, Kis-Fekete Vilmos intézményvezető helyettes.
  • Színdarab, báb, tánc kategóriában Karácsonyi Melinda a drámapedagógus, Bozókiné Tóth Gabriella magyar tanárnő, Bognár Brigitta hegedűművész, Kátai Tibor, a Padkaporos Táncegyüttes és a Kiskunfélegyházi Táncszínház vezetője és Bende László a Silver Step Tánciskola tanára.

(Képek és videok: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.