Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 29. 09:25, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Tartalmas hétvégét tölthetünk a Félegyházi Táncszínházzal

Tartalmas hétvégét tölthetünk a Félegyházi Táncszínházzal

Negyedik napja tart már Kunszálláson a Kobak-tábor, melyen a Padkaporos Néptáncegyüttes tagjaiból verbuválódott Félegyházi Táncszínház is részt vesz.

A Kormorán utánpótlását úgy tudják biztosítani, hogy tábort szerveznek a fiatal tehetségeknek, tehát a Kobak tábor tulajdonképpen a Kormorán folk-rock együttes baráti körének tábora, mely vándortábor lévén, minden évben más helyszínen kerül megrendezésre. Mivel az Alföldön még nem volt, így idén a választás Kunszállásra esett, a helyi polgármester Kovács Imre nagy örömére.

A Félegyházi Táncszínház immáron 4. éve vesz részt a táborban, így a néptánc is kellőképpen képviselteti magát a táborlakók körében. A táborszervezőkkel való szoros együttműködés 2006-ban kezdődött, mikor a Nimród vérét rendezte Kasza Ákos és Kátai Tibor. Onnantól kezdve a Félegyházi Táncszínház alapzenéjét mindig a Kormorán biztosította.

A Kobak tábor záró akkordjaként július 2-án (szombaton) 18 órától lép fel születésnapi nagy koncerttel a Kormorán zenekar. A régi dallamokon túl az újabb dalokból is kaphat ízelítőt a közönség. S ha már úgyis áll a színpad, július 3-án (vasárnap) 19:30 órától egy vadonatúj rockoperát is megtekinthetnek az érdeklődők a Félegyházi Táncszínház és a Felvidéki Rockszínháznak köszönhetően.

Egy héttel ezelőtt ugyanis a Félegyházi Táncszínház tánckara Bócson volt 1 hetes táborban a Felvidéki Rockszínház központjában. 2009 óta – mikor is a Napba Öltözött leány c. rockoperával indult meg a közös munka – több alkalommal rendezett már a két táncszínház együttes produkciót. Ezúttal Karkó Henriett a Felvidéki Rockszínház alapítónak javaslatára Szent László király történetét dolgozták fel közösen, melyet egy héttel az ősbemutató után, Kunszálláson a Radnai téren is megcsodálhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.