Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 30. 14:07, csütörtök | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Tanyagondnoki Találkozó Petőfiszálláson

Tanyagondnoki Találkozó Petőfiszálláson

2019. május 16-án Petőfiszálláson került megrendezésre a több megyét átfogó Tanyagondnoki Találkozó.

A jó hangulatú, egész napos rendezvény a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete, a Petőfiszállási Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ és a Petőfiszállás Községi Önkormányzat közös szervezésében valósulhatott meg.

A találkozóra 5 megyéből érkeztek a résztvevők, főként a települések polgármesterei, jegyzői és tanyagondnokai vettek részt a rendezvényen. A találkozó helyszíne Pálosszentkút volt, szerencsére az időjárás is kegyes volt, aznapra elállt az eső.

A vendégeket Szász János polgármester köszöntötte, és beszédében röviden bemutatta a települést. Ezt követően Balla Barnabás plébános beszélt a Pálos Rendről és a kegyhely történetéről. Ezután a találkozó szakmai része következett.

A rendezvény másik házigazdája Csörszné Zelenák Katalin kérte fel az előadókat, hogy előre egyeztetett témával kapcsolatban tartsák meg előadásukat. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Kaszás Veronika, az Agrárminisztérium osztályvezetője, aki a Magyar Falu Program aktualitásait mutatta be. Szintén elfogadta a meghívást Beleznay Tamás főosztályvezető-helyettes a Miniszterelnökségről, aki a tanyagondnoki szolgálatok pályázati lehetőségeiről beszélt a jelenlevőknek. Szintén meghívott vendég volt a rendezvényre Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, aki sajnos fontos elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a találkozón.

A délelőtt folyamán rövid beszámolót tartott Kiss Katalin intézményvezető a Szociális Szolgáltató Központ működéséről, valamint bemutatkozott a település három tanyagondnoka (Vízhányó Ernő, Süveges Sándor és Nagy Péter), és képes összeállítás segítségével szemléltette, hogy milyen sokrétű munkát végeznek a tanyavilágban nap, mint nap.

A szakmai program után a vendégeknek lehetőségük volt bejárni és megtekinteni a kegyhelyet, ezután ebéddel látták vendégül a megjelenteket. Délután Kiss Sándor és lovasai tartottak látványos lovasbemutatót, mely szintén nagy tetszést aratott, a népzenei aláfestést Vas László és Pázmándi Judit biztosította.

A közel 150 vendég közül nagyon sokan köszönetüket fejezeték ki a kimagasló szervezői munkáért a házigazdáknak, elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat. A szervezők nagyon köszönik a képviselő-testületnek, a intézmények dolgozóinak és minden segítőnek az áldozatos munkát.

A cikket Nagy Tímea készítette (petofiszallas.hu).

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.