Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. November 28. 14:34, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Táncra perdült a tanári kar is

Táncra perdült a tanári kar is

Javában tart még a báli szezon. Ezúttal a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium november 27-én megrendezésre kerülő Jótékonysági Báljára látogattunk el.

A Mezőgazdasági Szakképző Iskola neve napjainkban gyakran olvasható az újságokban, internetes portálokon, hála a szorgalmas tanulóknak, akik kiváló eredményeikkel öregbítik az intézmény hírnevét, de nem kisebb elismerés jár az őket oktató pedagógusoknak, akik lelkes és odaadó munkájukkal méltó példaként állnak a diákok előtt.

2015-ben az iskola gyakorlati tevékenységében több fejlesztés történt. A teljesség igénye nélkül ezek közül csak párat említve: a Tangazdaságban átadásra került egy baromfiól, zöldség-gyümölcs feldolgozó üzemet kaptak az Önkormányzattól, a leglátványosabb dolog pedig a Mezgé Mintaboltjának megnyitása volt. Ez a mintabolt ékes példája annak, hogy az iskolában tanuló diákok milyen talpraesettek és szorgalmasan tudnak dolgozni már az iskolaévek alatt is, ugyanakkor nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek és a nagybetűs életbe kilépve könnyedén boldoguljanak új munkahelyeiken.

Az oktatóknak – nevelőknek nem kevés szerep jut abban, hogy minden diákot a helyes úton tartsanak és terelgessenek előre a minél jobb eredmények elérése felé. Mindezt az önfeláldozó munkát mi sem bizonyítja jobban, hogy a diákok közül sokan elnyerték már a „Szakma kiváló tanulója” címet, ill. a versenyekről hazatért kitűnő helyezések is erről tesznek tanúbizonyságot.

A november 27-ei jótékonysági est ezt a felfelé ívelő pályát hivatott segíteni. Az intézmény és a tanulók eredményei mutatják, hogy jó helyre kerül a nyújtott támogatás, legyen az bárminemű is. A bál pedig amellett, hogy segítő és jótékony tettet képviselt, még ráadásul remek kikapcsolódást is nyújtott a szürke hétköznapok világában.

Az est nyitányaként Rózsa Pál, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket, az iskola volt tanulóit és a tantestületet. Ezt követően a végzős diákok táncos műsorcsokorral teremtették meg a báli este hangulatát. Elsőként egy bécsi keringővel ejtették ámulatba a megjelenteket, majd ritmusosabb, könnyedebb stílusú könnyűzenére adták elő vérpezsdítő táncukat. Ezzel azonban nem ért véget a műsor, hiszen - mondhatjuk úgy, hogy az előadás fénypontjaként - a tanári kar lépett a színpadra. Sőt az iskola igazgatója Rózsa Pál is bekapcsolódott a táncmulatságba, aminek zárása tapsviharba torkollott. Annyi bizonyos, hogy a mindenki számára kellemes és szórakoztató estére sokáig fognak még emlékezni a megjelentek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.