Városlista
2018. november 14, szerda - Aliz

Hírek

2018. Július 03. 08:51, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Táncparkettként is bevált a Nefelejcs utca

Táncparkettként is bevált a Nefelejcs utca

Nemcsak a móravárosiak számára jelentett óriási örömöt, hogy elkészült a Móraváros „főútvonala” a Nefelejcs utca.

A július 2-án (hétfőn) este tartott ünnepélyes átadásra városunk minden pontjáról érkeztek kíváncsiskodók, hogy megcsodálják az újraaszfaltozott móravárosi utcát és együtt ünnepeljenek a körzet lakóival.

A jeles eseményen elsőként Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez. Beszédében visszaemlékezett azokra az időkre, mikor még ő is ebben a városrészben élt családjával.

Az elmúlt évtizedekben – több mint 50 éve – az egyik legszebb virágokkal – kertekkel tarkított városrészeként minősíthettük a Móravárost, melynek egyetlen csúnya foltja a Nefelejcs utca volt. Mostanra ez a nagyforgalmú gyűjtőút teljes szakaszán, 840 méter hosszúságban, 9 méter szélességben, összesen 8.270 négyzetméter alapterületen kapott új aszfaltot. A 130 millió forintos beruházás keretében a meglévő szilárd burkolatú útra teljes hosszában több rétegű aszfalt: kopó- és tartóréteg került, megújult az útszegély, és az egyéb járulékos munkálatok is elkészültek – mondta el a polgármester.

Az ünnepélyes átadáson megjelent az utat kivitelező cég - ÚT-ÉPKER Kft. - képviseletében Fekete Tamás cégvezető és Kecskeméti Katalin ügyvezető, akiknek külön köszönetet mondott Csányi József a precíz és gondos munkáért.

A polgármester szavait követően dr. Réczi László, a térség önkormányzati képviselője számolt be arról, hogy örömmel tölti el az a sok pozitív visszajelzés, melyet az utóbbi időben kapott a térség lakóitól. A számos fejlesztéssel - melyek látványosan is ékesítették, komfortosabbá tették a városrészt - remélhetőleg boldogabbá és könnyebbé válik majd az elkövetkező időben a móravárosi lakók élete.

Az ünnepi beszédeket követően a móravárosi óvodások dalos-táncos műsorukkal, valamint Kátai Tibor és Urbán Andrea néptánccal teremtettek felhőtlen hangulatot az est további részéhez.

A szalagátvágást követően pedig mindenki megkóstolhatta a Faragó János őstermelő által felajánlott hurkát és kolbászt. is. A gyerekeknek pedig arcfestéssel kedveskedtek az ünnepség rendezői.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 13. 21:11, kedd | Helyi

Több száz bála kapott lángra a félegyházi tangazdaságban

Több száz szalmabála kapott lángra kedden kora este a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdaságában

2018. November 13. 15:57, kedd | Helyi

Nagy léptékben fejlődik a 2. számú választókörzet is

Bense Zoltán a 2. sz. választókörzet önkormányzati képviselője Lakossági Fórumon számolt be az elért eredményekről és az elkövetkező idő terveiről november 12-én a József Attila Általános Iskolában.

2018. November 13. 12:49, kedd | Helyi

Már Kecskeméten is gyógyítanak a bohócdoktorok

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai látogattak el hétfő délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára

2018. November 13. 08:56, kedd | Helyi

Nem tartotta be a követési távolságot a tehergépkocsi

Az 5-ös számú főúton Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába közlekedett 2018. november 12-én 15 óra körül egy petőfiszállási férfi egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsival.