Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 03. 08:51, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Táncparkettként is bevált a Nefelejcs utca

Táncparkettként is bevált a Nefelejcs utca

Nemcsak a móravárosiak számára jelentett óriási örömöt, hogy elkészült a Móraváros „főútvonala” a Nefelejcs utca.

A július 2-án (hétfőn) este tartott ünnepélyes átadásra városunk minden pontjáról érkeztek kíváncsiskodók, hogy megcsodálják az újraaszfaltozott móravárosi utcát és együtt ünnepeljenek a körzet lakóival.

A jeles eseményen elsőként Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez. Beszédében visszaemlékezett azokra az időkre, mikor még ő is ebben a városrészben élt családjával.

Az elmúlt évtizedekben – több mint 50 éve – az egyik legszebb virágokkal – kertekkel tarkított városrészeként minősíthettük a Móravárost, melynek egyetlen csúnya foltja a Nefelejcs utca volt. Mostanra ez a nagyforgalmú gyűjtőút teljes szakaszán, 840 méter hosszúságban, 9 méter szélességben, összesen 8.270 négyzetméter alapterületen kapott új aszfaltot. A 130 millió forintos beruházás keretében a meglévő szilárd burkolatú útra teljes hosszában több rétegű aszfalt: kopó- és tartóréteg került, megújult az útszegély, és az egyéb járulékos munkálatok is elkészültek – mondta el a polgármester.

Az ünnepélyes átadáson megjelent az utat kivitelező cég - ÚT-ÉPKER Kft. - képviseletében Fekete Tamás cégvezető és Kecskeméti Katalin ügyvezető, akiknek külön köszönetet mondott Csányi József a precíz és gondos munkáért.

A polgármester szavait követően dr. Réczi László, a térség önkormányzati képviselője számolt be arról, hogy örömmel tölti el az a sok pozitív visszajelzés, melyet az utóbbi időben kapott a térség lakóitól. A számos fejlesztéssel - melyek látványosan is ékesítették, komfortosabbá tették a városrészt - remélhetőleg boldogabbá és könnyebbé válik majd az elkövetkező időben a móravárosi lakók élete.

Az ünnepi beszédeket követően a móravárosi óvodások dalos-táncos műsorukkal, valamint Kátai Tibor és Urbán Andrea néptánccal teremtettek felhőtlen hangulatot az est további részéhez.

A szalagátvágást követően pedig mindenki megkóstolhatta a Faragó János őstermelő által felajánlott hurkát és kolbászt. is. A gyerekeknek pedig arcfestéssel kedveskedtek az ünnepség rendezői.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.