Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 27. 09:38, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

Tájékoztató fórumot tartottak a Városházán

Tájékoztató fórumot tartottak a Városházán

A mikro-, kis-és középvállalkozók, civil szervezetek, magánszemélyek pályázati lehetőségeiről tartottak tájékoztató fórumot november 26-án a Városháza dísztermében.

A mikro-, kis-és középvállalkozók, civil szervezetek, magánszemélyek pályázati lehetőségeiről tartottak tájékoztató fórumot november 26-án a Városháza dísztermében. A rendezvényt Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg, aki a pályázati lehetőségekre hívta fel az érdeklődők figyelmét. Elmondta azt is, hogy a 2014-2020-as időszakban a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 35,8 milliárd, kistérségek 22,36 milliárd forint saját forrással rendelkeznek. A lehívató pénzek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani.

Szász Anikó elsőként a turisztikai tevékenységek ösztönzése tárgyában megjelent pályázatokról beszélt, majd a 2014-2020-as időszakban tervezett beruházásokról, projektötletek gyűjtéséről adott tájékoztatást. Elmondta, november és december hónapban zajlik le a projektötlet gyűjtést, amit a Bács-Kiskun Megyei önkormányzat végez, a kistérségi koordinátorok, a kistérségek felelősein keresztül. A beérkezett projektötletek alapján próbálják meg elméletben felosztani az országos operatív programon kívüli forrásokat, összevetve a megyei, a kistérség igényeit. Az ötleteket a civil szféra, szervezet, önkormányzat, gazdasági szféra szereplőitől várják, külön hangsúlyt fektetve a gazdaságfejlesztésre. Az ötletek benyújtása egy úgynevezett projekt adatlapon lehetséges, ami a kistérségi koordinátortól szerezhető be (Email: szaszani81@gmail.com).

A vállalkozásfejlesztési lehetőségek 2014-2020 között címmel Farkas Dániel, míg a mikro-, kis-és középvállalkozásokat érintő aktuális pályázati lehetőségekről Zsán-Klucsó Klaudia a Széchenyi programiroda munkatársai tájékoztatták a fórum résztvevőit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.