Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 21. 09:42, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Szülőfalujának ajándékozta Jézus történetét

Szülőfalujának ajándékozta Jézus történetét

A Jézus Krisztus kereszthalálának történetét bemutató tizennégy stációt hímezte meg a petőfiszállási Kis Jánosné Zsuzsa, aki a másfél év alatt készült képeket a helyi egyházközségnek ajándékozta.

Zsuzsa vasárnap ünnepélyes keretek között adta át a hímzett stációképeket Balla Barnabás atyának. A 63 éves asszony ezzel szerette volna megköszönni a pálos atyáknak a hosszú évek alatt családjuk iránt mutatott jóságukat.

A képek a falu központjában található Magyar Szentek és Boldogok Kápolnájába kerültek, ahol eddig nem voltak keresztúti stációk. Zsuzsa elmesélte, mindig is szeretett kézimunkázni. Amikor csak tehette, horgolt, kötött, vagy varrt. Édesanyjától örökölte kézügyességét. A go­belinhímzést egy évtizede kezdte el, lányától kapott kedvet hozzá.

A hímzés ma már több, mint hobbi számára, inkább szenvedély. A családtagoknak ezért nem kell sokat gondolkodniuk, hogy mit vegyenek ajándékba Zsuzsának egy-egy jeles alkalomra. Mindig örül, ha újabb varrni való képet kap. Jelenleg a Feszty-körkép egy részletének kivarrásán dolgozik, amit szintén a gyerekeitől kapott ajándékba egy varrókerettel együtt. A 90x185 centiméter nagyságú kép nagyon sok munkát igényel, így amikor csak ideje engedi, hímezni kezd.

A varrás terápia is egyben, hiszen hímzés közben teljesen kikapcsolódik, minden problémájáról, betegségéről megfeledkezik – mondta Zsuzsa. A hímzőterápia sikeres, mert sorra kerülnek ki kezei közül a szebbnél szebb képek. Mintegy ötven alkotás díszíti otthonukat, de sokat el ajándékozott már. A községet már korábban is megajándékozta képeivel Kis Jánosné. Néhány évvel ezelőtt szülőfalujának jelképeit – a szent kutat, a kápolnát, a művelődési házat, a polgármesteri hivatalt, az iskolát és a vasútállomást – készítette el, amelyek a közösségi házban kaptak helyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.