Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. December 06. 07:10, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Szívünkben is fellobbant a második adventi gyertya

Szívünkben is fellobbant a második adventi gyertya

A városunkban élő összefogás és összetartozás ékes bizonyítéka az a tekintélyes embersereglet, amely a december 5-én tartott adventi gyertyagyújtáson megjelent a Városháza előtt.

Az ünnepre való készülődés izgalmát éljük meg mindennapjainkban, úgy várjuk a Szent Este meghitt hangulatát, mint a legfontosabb dolgot életünkben. A hívő emberek másként élik meg mindezt. Az ő számukra kicsit többet jelent a Karácsony, mint a hétköznapi embereknek. Jézus születése a legnagyobb ünnep az összes vallás számára.

A hívő ember karácsony szent ünnepén még inkább kitárja szívét a másik ember felé. A minket körülvevő világan nem könnyű megélni az adventi készülődés isteni mivoltját, a szeretet ünnepének közelségét beárnyékolja a félelem és a szorongás. Napjainkban a bizonytalanság érzése és úgy érezzük, hogy a zűrzavar az, ami körülvesz bennünket. Ezek az érzések azonban mindig is jelen voltak az emberek életében. Jézus születésének korában is ugyanezekkel az érzésekkel éltek együtt az emberek. Épp ezért hat bátorítólag az Ige! Amikor korülöttünk mnden olyan nehéz, amikor minden hétköznapinak, változtathatatlannak, nyomasztónak tűnik, akkor is lehet változás, csoda és történhet szívet megérintő dolog.

Abban a világban, amikor a Római Birodalom volt az úr, szinte a nép nyakán ült az uralkodó, szintén érezték az emberek a zűrzavart, a káoszt, a bizonytalanságot és a korlátokat. Mégis volt egy ember, aki mndezek felett tudott élni és létezni. Vegyünk példát róla, merítsünk erőt belőle és tudjuk, hogy Istennek terve van az életünkkel! - Hatvani Zsófia református lelkésznő e gondolatokkal töltötte meg az ünnepre érkező emberek lelkét a karácsony jelentőségének nagyságával. Ezt követően pedig lángra lobbantotta a városháza adventi koszorújának második gyertyáját.

Az est hangulatának ünnepélyességéről az evangélikus gyülekezet dicsőítő csoportja gondoskodott csodaszép dalaival, melyet gitárkísérettel és furulyán adtak elő. A Királyi Szakácsok pedig forró teával és karácsonyi süteményekkel vendégelték meg az ünneplő közönséget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.