Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Április 18. 13:16, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Szívesen bevásárol a főzéshez a 90 éves Laci bácsi

Szívesen bevásárol a főzéshez a 90 éves Laci bácsi

A napokban töltötte 90. születésnapját Seres László, akit mindenki csak „darus” Laci bácsinak hív az ismerősei közül.

A szépkorú Laci bácsit városunk vezetése nevében ma (április 18-án) Balla László alpolgármester köszöntötte otthonában, ahol az ünnepelt mellett felesége Ilonka néni, lánya, fia és unokája fogadták őt.

Laci bácsi gazdálkodó családba született, így már korán megismerkedett a földművelés és az állattenyésztés kihívásaival. Öt testvére közül sajnos már egyik sem él. Tanyájuk Kecskemét felé a Hatöles út mentén helyezkedett el, Laci bácsi pedig édesapjának bérelt földjén libapásztorkodott és tehénpásztorkodott fiatal korában, majd miután a földet államosították, teherautó-vezetést tanult. 22 éves korában vonult be katonának, majd 3 év 3 hónap után szerelt le. Leszerelése után a TEFU vállalathoz állt teherautó sofőrnek. Később Pécsre ment egy építőipari vállalathoz, ahol fuvarozóként dolgozott. Ilonka nénit 1953-ban vette el feleségül, majd ezt követően a következő évben született meg fiuk, majd két évre rá a lányuk. Ma már három unoka és két dédunoka veszi körül őt és feleségét.

Pécsi munkáját felesége, Ilonka néni kérésére egy balesetet követően hagyta ott, amikor egy szerencsétlenül történt balesetet követően - mikor is a vonat alá esett - öt órahosszas műtéttel varrták össze Laci bácsi sebeit. Szerencsére teljesen felépült és még pár hónap pécsi munka után véglegesen hazaköltözött Félegyházára. Ekkor anyagbeszerzőként kezdett tevékenykedni és mellette esti iskolába is járt. A terhelés és túlhajszoltság miatt 38 évesen infarktust kapott. Ekkor kellett lemondania az autózásról, fuvarozásról. Mit volt mit tenni, gyógyulását és szanatóriumi regenerációját követően beállt egy szerelőműhelybe dolgozni.

Egy év elteltével ült ismét teherautóra, ekkor vett ugyanis a vállalat egy billenős kocsit. Szívesen emlékezik vissza Laci bácsi ezekre az évekre, de még nagyobb melegséggel tölti el szívét az elkövetkező időszak, amikor a Lenin TSZ-be ment dolgozni darusként. „Nagyon szép munka volt ez” – vallotta be mosolyogva Laci bácsi. Sőt a darus autó szeretete a család összes férfitagjára átragadt, mert Laci bácsi fia is – immáron 40 éve – ebben a szakmában dolgozik. De még az unoka is letette hozzá a vizsgát, igaz ő jelen pillanatban nem darusként keresi kenyerét.

Laci bácsi a darus kocsiról ment nyugdíjba, de az ezt követő években sem tétlenkedett. Feleségével együtt nagyon sokat kijártak fiuk kertjébe dolgozni, zöldséget-gyümölcsöt termeszteni. Ma már sajnos nem olyan intenzitással megy a munka, mint annak idején. De felesége Ilonka néni még mindig ellátja a háztartást és főz is mindkettőjükre. Laci bácsi is kiveszi a részét a munkálatokból, mert szinte mindig ő megy bevásárolni a boltba és a piacra is. Mikor a szórakozásról, az időtöltésről kérdeztük a mosolygós, idős házaspárt, mindketten egyöntetűen azt a választ adták, hogy sem a televíziót, sem a rádiót nem kapcsolják be túl sok időre, mert abból csak szörnyűségek áradnak.

Ki tudja? Talán ez a titka a nyugodt életnek és annak a jókedvnek, ami a szépkorú Laci bácsiból és feleségéből Ilonka néniből árad. Kívánunk mindkettőjüknek még jó egészséget és sok boldog napot, melyet szeretteik körében tölthetnek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.