Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. November 11. 16:11, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Szívemre tett kézzel bolyongok én még itt…

Szívemre tett kézzel bolyongok én még itt…

…mosolygok az újra, siratom a régit – írta Régi Monor című művében a 135 éve született író, költő: Falu Tamás.

Falu Tamás születésének 135. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést november 10-én, a Petőfi tér 6. szám alatti emléktáblánál.

Kapus Béláné a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke az ünnepi pillanatok alkalmával elmondta, hogy Falu Tamás költő, író 135 évvel ezelőtt az emléktábla helyén álló kis házban született. Kiskunfélegyháza mellett még egy másik város – Ócsa- is ünnepli a napokban Falu Tamást. Noha itt született az író, de életének nagy részét Ócsán töltötte. A megemlékezésen Ócsa városa is képviseltette magát. Tiszteletét tette Gergelyné Kócsó Eszter az ócsai Falu Tamás könyvtár vezetője, Virág Miklós ócsai költő, Füle Andrea tanárnő és két tanulója Daróczi Laura és Petrik Georgina. Városvezetésünket Rosta Ferenc alpolgármester képviselte az ünnepségen.

A koszorúzást megelőzően dr. Luchmann Zsuzsanna tanárnő, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagja beszédében ismertette a megjelentekkel Falu Tamás élettörténetét és kiskunfélegyházi munkásságát. A Dózsa György Általános Iskola diákjai pedig Falu Tamás műveiből összeállított szavalatokkal tették emlékezetessé az ünnepséget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).