Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Szeptember 27. 13:04, csütörtök | Helyi
Forrás: BAON

Színpadra vitték a fiatalokat érintő leggyakoribb társadalmi problémákat

Színpadra vitték a fiatalokat érintő leggyakoribb társadalmi problémákat

Üzenet a biztonságért című táncprodukcióval hívták fel a félegyházi középiskolások figyelmét az őket érintő leggyakoribb a bűncselekményekre.

A szolnoki táncegyüttes a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság meghívására érkezett Félegyházára. Műsorukat közel hatszáz középiskolás diák nézhette meg a Móra Ferenc Művelődési Központban hétfőn.
A középiskolás korosztály megszólítása talán a legnehezebb feladat. Azért hoztuk el ezt az előadást Félegyházára, mert meggyőződésem a bűnmegelőzésben van helye a színháznak. Hiszem, hogy a tánccal és zenével lehet hatni a fiatalokra – nyilatkozta lapunknak dr. Horváth Rekedt Gréta rendőr főhadnagy. A félegyházi rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója elmondta, a táncjáték a családon belüli erőszakra, a kiközösítésre, az internetes zaklatásra, a drogfogyasztás és az ittas vezetés veszélyeire hívta fel a fiatalok figyelmét. A táncjáték jelenetei között pedig szakemberek beszélgettek az érintett témákról. A beszélgetésbe bevonták a fiatalokat is, akik akár kérdéseiket is feltehették Vizinger Erzsébet pszichológusnak, Csordás József rendőr őrnagynak és Váróczi-Bakos Rita címzetes rendőr őrnagynak. A szakemberek olyan bűncselekményekről beszéltek, amelyek Félegyházán vagy a környéken történtek meg. A földrajzi közelség és a történetek valódisága ugyanis még jobban megérinti a fiatalokat – vélekedett a főhadnagy.

Az előadással olyan dolgokra hívjuk fel a figyelmeteket, amelyekkel sajnos nap mint nap szembe találkozunk. Amikor én ennyi idős voltam mint ti, akkor még csak az amerikai akciófilmekben láttunk hasonlókat, ezért sokkal könnyebb helyzetben voltunk mint ti. Az előadás célja, hogy ha hasonló dolgokkal találkoztok, akkor könnyebben meg tudjátok különböztetni, mi a veszélyes és mi nem – mondta köszöntőjébe Csányi József polgármester.

Timafalvi László rendőr ezredes, kapitányságvezető arról beszélt a diákoknak, hogy figyeljenek egymásra. Fontos, hogy ha erőszakkal, vagy droggal találkoztok, akkor azt nem hallgassátok el, hanem jelezzétek tanáraitoknak vagy akár a rendőrségnek. A közösség összetartó ereje nagyon sokat segíthet a problémák megoldásában. Szeretném, ha az előadás üzenetét megfontolnátok és minél szélesebb körben népszerűsítenétek – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

(Forrás: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 17. 15:58, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg friss anyakönyvi híreinket!

2018. Október 17. 11:59, szerda | Helyi

Poloskacsapdán dolgoznak magyar tudósok

Az utóbbi években rendszeresen visszatérő problémát jelentenek a házakba, lakásokba behúzódó vándorpoloskák és márványospoloskák.

2018. Október 16. 11:06, kedd | Helyi

A piac ünnepi nyitva tartása

Az alábbiakban a piac ünnepi nyitva tartását olvashatják.

2018. Október 16. 10:55, kedd | Helyi

Piaci árak

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.