Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. Szeptember 27. 13:04, csütörtök | Helyi
Forrás: BAON

Színpadra vitték a fiatalokat érintő leggyakoribb társadalmi problémákat

Színpadra vitték a fiatalokat érintő leggyakoribb társadalmi problémákat

Üzenet a biztonságért című táncprodukcióval hívták fel a félegyházi középiskolások figyelmét az őket érintő leggyakoribb a bűncselekményekre.

A szolnoki táncegyüttes a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság meghívására érkezett Félegyházára. Műsorukat közel hatszáz középiskolás diák nézhette meg a Móra Ferenc Művelődési Központban hétfőn.
A középiskolás korosztály megszólítása talán a legnehezebb feladat. Azért hoztuk el ezt az előadást Félegyházára, mert meggyőződésem a bűnmegelőzésben van helye a színháznak. Hiszem, hogy a tánccal és zenével lehet hatni a fiatalokra – nyilatkozta lapunknak dr. Horváth Rekedt Gréta rendőr főhadnagy. A félegyházi rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója elmondta, a táncjáték a családon belüli erőszakra, a kiközösítésre, az internetes zaklatásra, a drogfogyasztás és az ittas vezetés veszélyeire hívta fel a fiatalok figyelmét. A táncjáték jelenetei között pedig szakemberek beszélgettek az érintett témákról. A beszélgetésbe bevonták a fiatalokat is, akik akár kérdéseiket is feltehették Vizinger Erzsébet pszichológusnak, Csordás József rendőr őrnagynak és Váróczi-Bakos Rita címzetes rendőr őrnagynak. A szakemberek olyan bűncselekményekről beszéltek, amelyek Félegyházán vagy a környéken történtek meg. A földrajzi közelség és a történetek valódisága ugyanis még jobban megérinti a fiatalokat – vélekedett a főhadnagy.

Az előadással olyan dolgokra hívjuk fel a figyelmeteket, amelyekkel sajnos nap mint nap szembe találkozunk. Amikor én ennyi idős voltam mint ti, akkor még csak az amerikai akciófilmekben láttunk hasonlókat, ezért sokkal könnyebb helyzetben voltunk mint ti. Az előadás célja, hogy ha hasonló dolgokkal találkoztok, akkor könnyebben meg tudjátok különböztetni, mi a veszélyes és mi nem – mondta köszöntőjébe Csányi József polgármester.

Timafalvi László rendőr ezredes, kapitányságvezető arról beszélt a diákoknak, hogy figyeljenek egymásra. Fontos, hogy ha erőszakkal, vagy droggal találkoztok, akkor azt nem hallgassátok el, hanem jelezzétek tanáraitoknak vagy akár a rendőrségnek. A közösség összetartó ereje nagyon sokat segíthet a problémák megoldásában. Szeretném, ha az előadás üzenetét megfontolnátok és minél szélesebb körben népszerűsítenétek – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

(Forrás: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 17:13, péntek | Helyi

Elégedetten az élettel

E címmel tartott előadást óriási sikerrel Pál Feri atya a Móra Ferenc Művelődési Központban február 19-én a Házasság Hete Rendezvénysorozat egyik programjaként.

2019. Február 22. 12:59, péntek | Helyi

Hogyan készüljünk fel a változó épületenergetikai követelményekre?

Egyre szigorodnak az építkezéshez köthető szabályozások, hatványozottan igaz ez az épületenergetikai követelményekre.

2019. Február 22. 12:55, péntek | Helyi

A Las Vegas-i világpremier után már a kecskeméti gyártósoron az új modell

A Mercedes-Benz megkezdi Kecskeméten az új CLA Coupé gyártá-sát. Az új CLA Coupé, valamint a CLA Edition 1 2019 májusában kerülnek kereskedelmi forgalomba.

2019. Február 22. 10:09, péntek | Helyi

Lakossági tájékoztatás fertőző veszélyes hulladék elhelyezéséről

Az otthonukban keletkező fertőző veszélyes hulladékaikat a Bács-Kiskun Megyei Kórházban kihelyezett gyűjtődobozokban helyezhetik el.