Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Szeptember 27. 13:04, csütörtök | Helyi
Forrás: BAON

Színpadra vitték a fiatalokat érintő leggyakoribb társadalmi problémákat

Színpadra vitték a fiatalokat érintő leggyakoribb társadalmi problémákat

Üzenet a biztonságért című táncprodukcióval hívták fel a félegyházi középiskolások figyelmét az őket érintő leggyakoribb a bűncselekményekre.

A szolnoki táncegyüttes a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság meghívására érkezett Félegyházára. Műsorukat közel hatszáz középiskolás diák nézhette meg a Móra Ferenc Művelődési Központban hétfőn.
A középiskolás korosztály megszólítása talán a legnehezebb feladat. Azért hoztuk el ezt az előadást Félegyházára, mert meggyőződésem a bűnmegelőzésben van helye a színháznak. Hiszem, hogy a tánccal és zenével lehet hatni a fiatalokra – nyilatkozta lapunknak dr. Horváth Rekedt Gréta rendőr főhadnagy. A félegyházi rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója elmondta, a táncjáték a családon belüli erőszakra, a kiközösítésre, az internetes zaklatásra, a drogfogyasztás és az ittas vezetés veszélyeire hívta fel a fiatalok figyelmét. A táncjáték jelenetei között pedig szakemberek beszélgettek az érintett témákról. A beszélgetésbe bevonták a fiatalokat is, akik akár kérdéseiket is feltehették Vizinger Erzsébet pszichológusnak, Csordás József rendőr őrnagynak és Váróczi-Bakos Rita címzetes rendőr őrnagynak. A szakemberek olyan bűncselekményekről beszéltek, amelyek Félegyházán vagy a környéken történtek meg. A földrajzi közelség és a történetek valódisága ugyanis még jobban megérinti a fiatalokat – vélekedett a főhadnagy.

Az előadással olyan dolgokra hívjuk fel a figyelmeteket, amelyekkel sajnos nap mint nap szembe találkozunk. Amikor én ennyi idős voltam mint ti, akkor még csak az amerikai akciófilmekben láttunk hasonlókat, ezért sokkal könnyebb helyzetben voltunk mint ti. Az előadás célja, hogy ha hasonló dolgokkal találkoztok, akkor könnyebben meg tudjátok különböztetni, mi a veszélyes és mi nem – mondta köszöntőjébe Csányi József polgármester.

Timafalvi László rendőr ezredes, kapitányságvezető arról beszélt a diákoknak, hogy figyeljenek egymásra. Fontos, hogy ha erőszakkal, vagy droggal találkoztok, akkor azt nem hallgassátok el, hanem jelezzétek tanáraitoknak vagy akár a rendőrségnek. A közösség összetartó ereje nagyon sokat segíthet a problémák megoldásában. Szeretném, ha az előadás üzenetét megfontolnátok és minél szélesebb körben népszerűsítenétek – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

(Forrás: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 13. 15:11, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2018. December 13. 13:50, csütörtök | Helyi

100 évesen sem utasít vissza egy jó kártyapartit

Kiskunfélegyháza szépkorú lakóját, Nagy Istvánnét otthonában kereste fel Balla László alpolgármester, hogy 100. születésnapja alkalmából városvezetésünk nevében felköszöntse.

2018. December 13. 10:39, csütörtök | Helyi

Közgés diákok országos sikere gépírásból és szövegszerkesztésből

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége december 8-án rendezte meg Budapesten a dr. Kalotay Kálmán tanár úr emlékére szervezett országos bajnokság eredményhirdetését.

2018. December 13. 08:18, csütörtök | Helyi

Karácsonyi ünnepség a Göllesz iskolában

Karácsonyi ünnepséget rendez Balla László alpolgármester december 19-én, szerdán 17 órakor. Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője.