Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 09. 18:20, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Színjátszó és rajzpályázat a 20. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából

Színjátszó és rajzpályázat a 20. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából

A Népfőiskola Alapítvány és az Integrál Zrt. a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából színjátszó- és rajzpályázatot hirdet kiskunfélegyházi általános- és középiskolás tanulók részére

- tudattaLezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője a ma (március 9-én) tartott sajtótájékoztatón.

A XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából kiírt pályázaton a kiskunfélegyházi általános iskolák és középiskolák színjátszó csoportjainak a feladata egy maximum 10 perces jelenet előadása lesz Fazekas Mihály: Ludas Matyi című művéből.

Jelentkezési határidő: 2018. május 31.

Elődöntő: 2018. szeptember 6. (csütörtök) délelőtt, a Művelődési Központban.

Az előadásokat szakmai zsűri minősíti. A legjobbak jelenetüket bemutatják a XX. Libafesztivál megnyitója után a nagyszínpadon.

A rajzpályázaton a kiskunfélegyházi általános iskolák és középiskolák diákjainak kell megrajzolniuk választott technikával Fazekas Mihály: Ludas Matyi című művének számukra legkedvesebb jelenetét.

Benyújtási határidő: 2018. május 31.

A beérkezett rajzokat szakmai zsűri minősíti. A Libafesztivál alkalmával a díjnyertes munkák bemutatásra kerülnek.

Nyeremények:
Mindkét versenyben a megnyerő csoport iskolája egy Alpha 1 PRO típusú programozható robotot kap 200.000 Ft értékben.

A színjátszó versenyben, valamint a rajzversenyben részt vevő diákok és felkészítő nevelők mindösszesen 1.000.000 Ft értékben ajándékokat kapnak.

A színjátszó csoportok jelentkezését, illetve a rajzverseny munkáit a Móra Ferenc Művelődési Központban lehet megtenni (további információért Kovács-Csonka Szilviát keressék a 06-20/500-6281-es telefonszámon vagy a kcsonkasziszi@gmail.com e-mail címen.

A verseny támogatói: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Kis Miklós Zsolt agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Nemzeti Művelődési Intézet

Címkék: rajzpályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.