Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Szeptember 22. 15:12, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.

A KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok parkolójában megrendezett programon több mint kétezer gyermek vett részt.

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát képviselő diákok csoportja már kora reggel kerékpártúrára indult Tőserdőbe, városunk többi diákja pedig a sportcsarnoknál gyűlt össze a jeles eseményen, ahol Csányi József polgármester köszöntötte őket.

A délelőtt folyamán a Süveges Autósiskolának köszönhetően a fiatalok kipróbálhatták a motor szimulátort, egy teszt kitöltésével kipróbálhatták KRESZ-tudásukat, de volt kerékpáros ügyességi verseny is. A Félegyházi Lovasklub Sportegyesület és a Zöldmező Lovassport Egyesület pedig lovaskocsikázásra vitte a vállalkozó kedvűeket. A Nor-Bike Kerékpárbolt is kitelepült a helyszínre, és ingyenes kerékpárszervizzel várta az érdeklődőket. A legkisebbek az ugrálóvár és a pedálos gokart kipróbálása mellett a Mercedes-Benz Maufacturing Hungary Kft. által rendezett Mobilekids roadshown ismerkedhettek meg a közlekedési szabályokkal és a legügyesebbek „jogosítványt” is szerezhettek (természetesen csak jelképesen). Mindezeken felül az IZS-TEAM Sárói-Szabó István és Meszes Ferenc oldalkocsis , Simon Hajnalka pedig a Jumping Fitness bemutatót tartott.

Délután egy haleszi kerékpártúrára invitálták a fiatalokat. A vállalkozó kedvű bringásokat Illés Gyula királyi szakács látta vendégül pásztortarhonyával.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 17. 15:58, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg friss anyakönyvi híreinket!

2018. Október 17. 11:59, szerda | Helyi

Poloskacsapdán dolgoznak magyar tudósok

Az utóbbi években rendszeresen visszatérő problémát jelentenek a házakba, lakásokba behúzódó vándorpoloskák és márványospoloskák.

2018. Október 16. 11:06, kedd | Helyi

A piac ünnepi nyitva tartása

Az alábbiakban a piac ünnepi nyitva tartását olvashatják.

2018. Október 16. 10:55, kedd | Helyi

Piaci árak

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.