Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 22. 15:12, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.

A KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok parkolójában megrendezett programon több mint kétezer gyermek vett részt.

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát képviselő diákok csoportja már kora reggel kerékpártúrára indult Tőserdőbe, városunk többi diákja pedig a sportcsarnoknál gyűlt össze a jeles eseményen, ahol Csányi József polgármester köszöntötte őket.

A délelőtt folyamán a Süveges Autósiskolának köszönhetően a fiatalok kipróbálhatták a motor szimulátort, egy teszt kitöltésével kipróbálhatták KRESZ-tudásukat, de volt kerékpáros ügyességi verseny is. A Félegyházi Lovasklub Sportegyesület és a Zöldmező Lovassport Egyesület pedig lovaskocsikázásra vitte a vállalkozó kedvűeket. A Nor-Bike Kerékpárbolt is kitelepült a helyszínre, és ingyenes kerékpárszervizzel várta az érdeklődőket. A legkisebbek az ugrálóvár és a pedálos gokart kipróbálása mellett a Mercedes-Benz Maufacturing Hungary Kft. által rendezett Mobilekids roadshown ismerkedhettek meg a közlekedési szabályokkal és a legügyesebbek „jogosítványt” is szerezhettek (természetesen csak jelképesen). Mindezeken felül az IZS-TEAM Sárói-Szabó István és Meszes Ferenc oldalkocsis , Simon Hajnalka pedig a Jumping Fitness bemutatót tartott.

Délután egy haleszi kerékpártúrára invitálták a fiatalokat. A vállalkozó kedvű bringásokat Illés Gyula királyi szakács látta vendégül pásztortarhonyával.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.