Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. Szeptember 22. 15:12, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.

A KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok parkolójában megrendezett programon több mint kétezer gyermek vett részt.

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát képviselő diákok csoportja már kora reggel kerékpártúrára indult Tőserdőbe, városunk többi diákja pedig a sportcsarnoknál gyűlt össze a jeles eseményen, ahol Csányi József polgármester köszöntötte őket.

A délelőtt folyamán a Süveges Autósiskolának köszönhetően a fiatalok kipróbálhatták a motor szimulátort, egy teszt kitöltésével kipróbálhatták KRESZ-tudásukat, de volt kerékpáros ügyességi verseny is. A Félegyházi Lovasklub Sportegyesület és a Zöldmező Lovassport Egyesület pedig lovaskocsikázásra vitte a vállalkozó kedvűeket. A Nor-Bike Kerékpárbolt is kitelepült a helyszínre, és ingyenes kerékpárszervizzel várta az érdeklődőket. A legkisebbek az ugrálóvár és a pedálos gokart kipróbálása mellett a Mercedes-Benz Maufacturing Hungary Kft. által rendezett Mobilekids roadshown ismerkedhettek meg a közlekedési szabályokkal és a legügyesebbek „jogosítványt” is szerezhettek (természetesen csak jelképesen). Mindezeken felül az IZS-TEAM Sárói-Szabó István és Meszes Ferenc oldalkocsis , Simon Hajnalka pedig a Jumping Fitness bemutatót tartott.

Délután egy haleszi kerékpártúrára invitálták a fiatalokat. A vállalkozó kedvű bringásokat Illés Gyula királyi szakács látta vendégül pásztortarhonyával.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 17:13, péntek | Helyi

Elégedetten az élettel

E címmel tartott előadást óriási sikerrel Pál Feri atya a Móra Ferenc Művelődési Központban február 19-én a Házasság Hete Rendezvénysorozat egyik programjaként.

2019. Február 22. 12:59, péntek | Helyi

Hogyan készüljünk fel a változó épületenergetikai követelményekre?

Egyre szigorodnak az építkezéshez köthető szabályozások, hatványozottan igaz ez az épületenergetikai követelményekre.

2019. Február 22. 12:55, péntek | Helyi

A Las Vegas-i világpremier után már a kecskeméti gyártósoron az új modell

A Mercedes-Benz megkezdi Kecskeméten az új CLA Coupé gyártá-sát. Az új CLA Coupé, valamint a CLA Edition 1 2019 májusában kerülnek kereskedelmi forgalomba.

2019. Február 22. 10:09, péntek | Helyi

Lakossági tájékoztatás fertőző veszélyes hulladék elhelyezéséről

Az otthonukban keletkező fertőző veszélyes hulladékaikat a Bács-Kiskun Megyei Kórházban kihelyezett gyűjtődobozokban helyezhetik el.