Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Július 11. 11:15, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Szeretettel vették körül Erzsike nénit 95. születésnapján

Szeretettel vették körül Erzsike nénit 95. születésnapján

95. születésnapján Rosta Ferenc alpolgármester és Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője köszöntötte fel július 7-én Mészáros Jenőné Erzsike nénit.

A jeles ünnepen műsorral kedveskedtek lakótársai a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyén.

Erzsike néni Szankon született 1921. július 07-én. A családban nagyon sokan foglalkoztak az állatok prémeivel és a szűcs mesterséget választották. Édesapja adótisztviselőként, édesanyja pedig védőnőként dolgozott.
Erzsike néninek szép emlékei fűződnek a gyermekkorához.

Édesanyja sok szegény emberrel volt kapcsolatban, sokat segített rajtuk. Ez meghatározó élmény volt az Erzsike néni életében is. Tulajdonképpen ez nyitotta meg szívét a mások problémáira és késztette arra, hogy segítsen másokon. 1927-37-ig az apácákhoz járt iskolába, ahol Filoména nővértől nagyon sokat tanult és életének meghatározó személyévé vált. Később pedig – idős korára - 6 évig Erzsike néni gondoskodott róla.

Mikor édesapja 16 éves korában elhunyt, édesanyja 3 gyerekkel maradt egyedül, ezért Erzsike néni elhelyezkedett 1937-ben a félegyházi villany irodában. Itt 1942-ig pénztáros volt, majd esti tagozaton a csongrádi Mezőgazdasági Technikumban leérettségizett.

1944-ben számviteli főiskolát végzett, majd ezt követően Budapesten a Pénzügyminisztériumban revizorként dolgozott.

1954-től a csongrádi Tangazdaságban lett főkönyvelő, majd 1960-tól a csongrádi Béke TSZ.-ben főkönyvelő, 1961-től 1970-ig pedig Gátéron gazdasági igazgató lett.

1970-ben Csongrádon ment férjhez és még ebben az évben Móricgáton vállalt munkát főkönyvelőként. Nyugdíjba is innen ment. Férje 1983-ban elhunyt. Elvesztése Erzsike nénit nagyon megrendítette. Az ezt követő időkben Erzsike néni a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Nádasdy utcai otthonában önkéntesként bejárt beszélgetni az ellátottakkal. Mindenkinek próbált segíteni, így nagyon sok barátra lelt. A másokon való segítés nagyon boldoggá tette Őt és hivatásos gondnokként, önkéntesként teljes volt az élete.
2001-től már irodalmi délelőttöket is tartott mindkét bentlakásos Szivárvány intézményben. Előadásain nagyon sokan részt vettek.

2003-ban a Kapu Program keretében az Év Önkéntese címet kapta munkájáért.
Barátait rendszeresen meghívta otthonába és vasárnaponként irodalmi teadélutánokat rendeztek. Szabó Magda írónőhöz több évtizedes barátság fűzi.
Erzsike néni nagyon sokat utazott. Rómában hosszabb ideig is tartózkodott, ahol barátnőjének segített egy magyar vezetésű szállodában.

2009-ben eltört a lába és háromszor is megműtötték. Többször volt combnyaktörése is, ami után 2 évig házi gondozónő segítette otthonában.
2011. augusztus 21-én költözött be a Szivárvány intézmény Csanyi úti otthonába. Nehéz döntés volt számára, de az egészségi állapotában bekövetkezett változás indokolttá tette. Barátai azonban azóta is rendszeresen látogatják.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).