Városlista
2018. december 18, kedd - Auguszta

Hírek

2017. December 05. 16:48, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Szeretetebédet rendeztek a Családok Átmeneti Otthonában

Szeretetebédet rendeztek a Családok Átmeneti Otthonában

Szorgalmas kezek és jótékony, segítő szándékú embereknek köszönhetően ma (december 5-én) szeretetebéddel lepték meg a Családok Átmeneti Otthonának lakóit.

A Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány, az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Egyesület, valamint a városban működő civil szervezetek közreműködésével minden évben megrendezik a karácsonyi illetve télapó ünnepséget a Családok Átmeneti Otthonában.

Horváth Tamás az MSZP Kiskunfélegyházi Szervezetének elnöke örömmel közölte lapunkkal, hogy ez a figyelmesség nemcsak az ünnepekre szorítkozik, mert egész évben segítik a rászoruló családokat.

Miunt mondta, a Családok Átmeneti Otthona nem az a hely, ahová „hazajárnak” a családok, de valamelyest lehetőséget tud nyújtani arra, hogy normális életkörülményeket tudjon biztosítani azoknak a gyermekeiket nevelő édesanyáknak, édesapáknak, akik önhibájukon kívül veszítették el lakásukat, otthonukat és kerültek utcára.

Épp ezért az ilyen típusú intézményekre óriási szükség van városunkban is. Lényeges azt is megemlíteni az intézmény kapcsán, hogy az itt dolgozók olyan áldozatos munkát végeznek nap mint nap, mely példa nélküli.

- A feladatunk az önkormányzatban nemcsak az, hogy évről-évre részt veszünk ilyen jótékonysági rendezvényeken és segítjük azokat a civil szervezeteket, illetve azokat az asszonyokat, akik hajnalban felkelnek azért, hogy húst, süteményt süssenek az itt élők számára néhány boldog pillanatért. A legfőbb feladat az lenne, hogy azoknak a családoknak hosszú távú és biztonságos megélhetést, valamint olyan kiszámítható jövőt nyújtson, melynek eredményeként ezek a szülők gyermekeikkel itt maradnak Kiskunfélegyházán – nyilatkozta lapunknak Horváth Tamás szocialista képviselő, majd azt is hozzáfűzte, hogy a szociális háló javításának egyik lehetséges módját a munkahely teremtés mellett a szociális bérlakások bővítésében és építésében látja.

Magonyné Makány Annától az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Egyesület elnökétől az ünnepi ebédet megelőző pillanatokban megtudtuk, hogy 9 éve járnak rendszeresen a Családok Átmeneti Otthonába különféle jótékonysági rendezvényekre, melyekkel segítik az itt élők mindennapjait. Minden évben több alkalommal ellátogatnak az intézménybe, hogy az ünnepnapokat valóban ünneppé tudják tenni az itt élő családok számára. A gyerekek minden alkalommal apró ajándékokat kapnak a finom ebéd mellé. Ezúttal plüss állatkákkal és játékokkal lepték meg őket, de került az asztalra sütemény és természetesen szaloncukor is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 12:01, kedd | Helyi

Kiváló minősítést kapott a Közgé

Kiváló minősítéssel jutalmazta a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumát a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Ipari Kamara.

2018. December 18. 10:36, kedd | Helyi

196 éve született Petőfi Sándor

Szeretettel várunk mindenkit 2018. december 31-én (hétfőn) Petőfi Sándor születésének 196. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségre.

2018. December 18. 10:03, kedd | Helyi

Piac ünnepi nyitva tartása

Az alábbiakban a kiskunfélegyházi piac ünnepi nyitva tartását olvashatják.

2018. December 17. 15:23, hétfő | Helyi

Hat hét múlva már fizethetünk az új 500 forintos bankejgyekkel

Február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintosok, a bankjegyek régi változatával 2019. október 31-ig lehet fizetni