Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. December 02. 22:30, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Szeretet nélkül nem bírjátok el a keresztet

Szeretet nélkül nem bírjátok el a keresztet

Kereszt nélkül nem találtok rá a szeretetre…

… hirdeti Szent II. János Pál pápa hitvallását az apostoli kereszt, melyet immáron tizedik alkalommal állít fel a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezete a Petőfi téren.

A december 1-jén tartott ünnepséget Ficzkó Juhász Zoltán és Nagy Tünde verssel, Toldi Níla művésznő csodálatos énekével, Kisgyőri Krisztián harmonika-játékával, Kiss Ákos Jenő nótaénekes dallal és Vesztergám Miklós tárogatón előadott művekkel színesítette.

– Eltelt egy év, újra advent első vasárnapját ünnepeljük, s vele együtt megszokott módon a jobbikos keresztállítást. Kicsiny közösségünk egyik első közmegjelenése volt a keresztállítás és azt megelőzően az első erőpróba a kereszt létrehozása. Bizony elszaladt az idő, hiszen immár 10. alkalommal áll az apostoli kereszt Kiskunfélegyháza főterén – mondta a keresztállító ünnepség megnyitójában Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezetének elnöke.

– Mi is változunk, bár vannak állandó részletek, melyekre különösen odafigyelünk, és pontosan fontosságuk miatt nem engedjük csorbulni őket. Ilyen dolgok a magyarság és keresztény értékrendünk védelme, megőrzése és a hibák, a kevésbé jól működő dolgaink észrevétele, szóvá tétele, jobbító javaslataink megtétele és – amennyiben erre módunk lesz, megvalósítása is.

- Már az első keresztállításkor is kijelentettük, hogy célunk az anyagias világnézet, a mindennek az árát firtató és a szerzésvágy elleni fellépés, a szeretet helyett a vásárlás démonának kielégítését célzó, legszentebb és legbensőségesebb családi ünnepünket meggyalázó életszemlélet elleni fellépés volt és marad. Ez a mai napon is így van, hiszen ezen a téren nem léptünk előre. Tovább nyomul a Black Friday, a Fekete Péntek, magyarán a vásárlás mammona. Hovatovább a vallásosságot hírből sem ismerő kereskedelmi reklámokból ismerős hang, a Halleluja hallatszik. De ne örüljünk! Korai lenne az öröm. Ugyanis nem Jézust és a fény eljövetelét ünneplik, de nem ám. Egy újabb hitel, kölcsönfajta megjelenítését hirdetik a Halleluja-val. Örülj ember, hiszen 10%-ért vehetsz fel rövid távú hitelt! Van még tennivalónk az értékrendi válság helyrehozásáért – hívta fel a figyelmet Kollár László arra, hogy miképp veszíti el a Karácsony valódi jelentőségét, ha engedjük magunkat elsodródni az új kor anyagias szellemével.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.