Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 09. 10:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Szerénysége teszi Őt naggyá

Szerénysége teszi Őt naggyá

A félegyházi születésű, legnépszerűbb írónkról Móra Ferencről emlékezett meg városunk a január 8-án tartott előadáson, melynek a művelődési központ díszterme adott otthont.

Móra Ferenc a legkedveltebb magyar írónk, akinek személyisége visszatükröződik írásaiban. Népszerűsége valószínűleg annak köszönhető, hogy magával ragadó történeteivel lerakhatatlanná válnak könyvei, mert elbeszéléseiben magunkra ismerünk. Egy egész nemzet érzi magáénak a történeteit, melyet tőle olvashatunk, mert a legtöbb magyar így érez, így gondolkodik, így élt, ahogyan ő megírta. Mintha rólunk mesélne. Visszavetít gyermekkorunkba, a mi utcánkba, a mi kis házunk udvarába.

A hűség volt Móra leguralkodóbb erkölcsi sajátossága. Hű volt családjához, azokhoz akiknek véréből származott és akik az ő véréből származtak. Hű volt Kiskunfélegyházához, ahhoz a városhoz, mely először adott neki kenyeret. Szerénysége teszi őt naggyá. Embersége által szívünkhöz szólt, tisztaszívűsége minket is a jóra okít. S a család iránti tisztelete mindannyiunk előtt példa kell, hogy legyen – mondta köszöntőjében Csányi József polgármester.

A szívélyes szavakat követően a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola színjáték tanszakos növendékei és a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola színjátszó szakköre adott ünnepi műsort. A tehetséges fiatalok előadása minden néző szívét megérintette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés