Városlista
2019. február 15, péntek - Kolos

Hírek

2019. Február 11. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Szerelmi kalandtúrán vehetnek részt a házasok

Szerelmi kalandtúrán vehetnek részt a házasok

A Házasság Hete országos programsorozathoz kapcsolódva idén is megrendezik a Szerelmi kalandtúrát a félegyházi katolikus egyházközségek.

A program célja, hogy a házasság és a család fontosságára irányítsa a társadalom figyelmét.

A szerelmi kalandtúra március 16-ig tart, a jelentkező párok a regisztráció után menetlevelet kapnak, amelynek izgalmas, kapcsolatépítő feladatait szabadon választott időpontokban teljesíthetik. Regisztrálni a plébániákon vagy a Móra Ferenc Művelődési Központban lehet.

A Házasság Hete programsorozat február 12-én, kedden, 10 órakor a gyermekkönyvtárban kezdődik, ahol Néma Attiláné Ella dúla, párkapcsolati tréner tart előadást. Délután 5 órakor, szintén a könyvtárban Együtt, Istennel címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést a házasságról. Másnap, február 13-án, szerdán, 15 órakor Szerelmes Valentin címmel játékos műveltségi vetélkedőre várják a középiskolásokat a könyvtárba.

Február 14-én, csütörtökön, 15–17 óra között romantikus irodalmi délután keretében romantikus műveket olvasnak fel a félegyházi nyugdíjasklubok tagjai a könyvtárban. Este 6 órakor pedig a művelődési központ filmklubjában A Mennyei csodák című amerikai filmdrámát vetítik.

Elégedetten az élettel címmel Pál Feri atya előadását hallgathatják meg az érdeklődők február 19-én, kedden, 18 órakor a művelődési központban. Már hagyomány, hogy a Házasság Hete programsorozat keretében megáldják a házaspárokat, így az Újtemplomban február 16-án, szombaton, este 6 órakor, és másnap a vasárnapi szentmisék keretében, míg az Ótemplomban február 17-én, vasárnap a fél 11-kor kezdődő szentmise keretében lesz a házastársak megáldása.

(Forrás: BAON, címlapfotó: egeszsegkalauz.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 15. 17:46, péntek | Helyi

Szerelmi kvízjátékon adtak számot tudásukról

A Házasság Hete rendezvénysorozat részeként Valentin-napi kvízjátékot rendezett a Petőfi Sándor Városi Könyvtár középiskolások részére.

2019. Február 15. 08:49, péntek | Helyi

Kábítószert rejtett a kabát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai heroingyanús anyagot találtak egy autóbusz csomagtartójába rejtett kabátba varrva.

2019. Február 14. 14:28, csütörtök | Helyi

Tapasztalat útján történő tanulás

2019. Február 14. 11:20, csütörtök | Helyi

Trabant, Wartburg és Barkas találkozó Kecskeméten

Idén is megrendezik a Trabant-Wartburg-Barkas találkozót Kecskeméten. A találkozót 2019. május 11-én, szombaton, az Auchan Áruház melletti területen tartják.