Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 11. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Szerelmi kalandtúrán vehetnek részt a házasok

Szerelmi kalandtúrán vehetnek részt a házasok

A Házasság Hete országos programsorozathoz kapcsolódva idén is megrendezik a Szerelmi kalandtúrát a félegyházi katolikus egyházközségek.

A program célja, hogy a házasság és a család fontosságára irányítsa a társadalom figyelmét.

A szerelmi kalandtúra március 16-ig tart, a jelentkező párok a regisztráció után menetlevelet kapnak, amelynek izgalmas, kapcsolatépítő feladatait szabadon választott időpontokban teljesíthetik. Regisztrálni a plébániákon vagy a Móra Ferenc Művelődési Központban lehet.

A Házasság Hete programsorozat február 12-én, kedden, 10 órakor a gyermekkönyvtárban kezdődik, ahol Néma Attiláné Ella dúla, párkapcsolati tréner tart előadást. Délután 5 órakor, szintén a könyvtárban Együtt, Istennel címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést a házasságról. Másnap, február 13-án, szerdán, 15 órakor Szerelmes Valentin címmel játékos műveltségi vetélkedőre várják a középiskolásokat a könyvtárba.

Február 14-én, csütörtökön, 15–17 óra között romantikus irodalmi délután keretében romantikus műveket olvasnak fel a félegyházi nyugdíjasklubok tagjai a könyvtárban. Este 6 órakor pedig a művelődési központ filmklubjában A Mennyei csodák című amerikai filmdrámát vetítik.

Elégedetten az élettel címmel Pál Feri atya előadását hallgathatják meg az érdeklődők február 19-én, kedden, 18 órakor a művelődési központban. Már hagyomány, hogy a Házasság Hete programsorozat keretében megáldják a házaspárokat, így az Újtemplomban február 16-án, szombaton, este 6 órakor, és másnap a vasárnapi szentmisék keretében, míg az Ótemplomban február 17-én, vasárnap a fél 11-kor kezdődő szentmise keretében lesz a házastársak megáldása.

(Forrás: BAON, címlapfotó: egeszsegkalauz.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.