Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2018. Június 03. 10:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Szerelem a síron túl is…

Szerelem a síron túl is…

Juhász István ny. tanár, városunk díszpolgára a Petőfi Emlékévek és a helyi Ünnepi Könyvhét alkalmából mutatta be legújabb könyvét május 29-én a Hattyúházban.

A kötet mely ebben a sorozatban a negyedik, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia legszebb pillanatait mutatja be az olvasó számára.

A könyvbemutatót Csányi József polgármester nyitotta meg a mű szerzőjéhez kapcsolódó személyes emlékeivel. Mint ahogy azt a polgármester elmondta, Juhász István tanár úr megmutatta mindenkinek azt, hogy életünk egyik legszomorúbb eseményét, a szerettünktől való elbúcsúzást másképp is át lehet élni. Egykori temetési búcsúbeszédében ugyanis az elhunytnak a feleségével eltöltött életét mesélte el egészen a házasságkötéstől a sírig, mely minden pillanatában a legmélyebb, legtisztább érzéseket tükrözte vissza. S akkor, abban a pillanatban mindenki számára bizonyossá vált, hogy igenis létezik síron túli szerelem, amely megadathatott az elhunytnak és feleségének.

- Meggyőződésem, hogy ebben a könyvben is hasonló csodálatos utazásban és élményben lesz részünk végigolvasva sorait – mondta a polgármester.

Csányi József szavait követően a könyv szerzője Juhász István beszélt művéről.
Közreműködtek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 15. 16:31, szombat | Helyi

Kamion sodródott az árokba Kiskunfélegyházánál

Egy kamion sodródott az útszéli árokba a havas úton Kiskunfélegyháza elkerülő szakaszán.

2018. December 15. 16:27, szombat | Helyi

Csaló webáruházak – Ellenőrizze, honnan rendel!

Egyre inkább felváltja a bolti vásárlást az online, és a karácsonyi időszakban még többen webáruházakból szerzik be az ajándékokat, így szeretnék megúszni a bolti tülekedést.

2018. December 15. 16:02, szombat | Helyi

Koncertet adott Kiskunfélegyházán a Ghymes együttes (- videoval)

A Kossuth-díjas Ghymes együttes a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános iskola és AMI Kicsinyek Kamarakórusának közreműködésével koncertet adott a Szent István Templomban december 13-án.

2018. December 15. 09:32, szombat | Helyi

Körbeért a kecskeméti elkerülő

A Duna Aszfalt munkálataival befejeződtek a megyeszékhely északi oldalán az M5-öshöz csatlakozó 445-ös út munkálatai.