Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. Június 03. 10:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Szerelem a síron túl is…

Szerelem a síron túl is…

Juhász István ny. tanár, városunk díszpolgára a Petőfi Emlékévek és a helyi Ünnepi Könyvhét alkalmából mutatta be legújabb könyvét május 29-én a Hattyúházban.

A kötet mely ebben a sorozatban a negyedik, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia legszebb pillanatait mutatja be az olvasó számára.

A könyvbemutatót Csányi József polgármester nyitotta meg a mű szerzőjéhez kapcsolódó személyes emlékeivel. Mint ahogy azt a polgármester elmondta, Juhász István tanár úr megmutatta mindenkinek azt, hogy életünk egyik legszomorúbb eseményét, a szerettünktől való elbúcsúzást másképp is át lehet élni. Egykori temetési búcsúbeszédében ugyanis az elhunytnak a feleségével eltöltött életét mesélte el egészen a házasságkötéstől a sírig, mely minden pillanatában a legmélyebb, legtisztább érzéseket tükrözte vissza. S akkor, abban a pillanatban mindenki számára bizonyossá vált, hogy igenis létezik síron túli szerelem, amely megadathatott az elhunytnak és feleségének.

- Meggyőződésem, hogy ebben a könyvben is hasonló csodálatos utazásban és élményben lesz részünk végigolvasva sorait – mondta a polgármester.

Csányi József szavait követően a könyv szerzője Juhász István beszélt művéről.
Közreműködtek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 20. 11:21, szerda | Helyi

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete

Különleges, a városunk egyik legszebb műemlékéhez méltó módon újul meg az Ótemplom környezete.

2019. Március 20. 11:05, szerda | Helyi

Hamarosan permetezik a platán- és hársfákat

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy a platán és hársfák lemosó permetezésének várható időpontja 2019. március 26.

2019. Március 20. 09:08, szerda | Helyi

Naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát gyűjthetünk

Saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek.

2019. Március 20. 08:58, szerda | Helyi

Alkonykapcsolós közvilágításra tér át a város

Idén ősztől már nem a pontos idő, hanem a tényleges fényviszonyok határozzák meg Félegyházán, hogy mikor kapcsoljon be a közvilágítás: amikor sötétedni kezd, a lámpák felgyúlnak.