Városlista
2018. szeptember 25, kedd - Eufrozina

Hírek

2018. Június 03. 10:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Szerelem a síron túl is…

Szerelem a síron túl is…

Juhász István ny. tanár, városunk díszpolgára a Petőfi Emlékévek és a helyi Ünnepi Könyvhét alkalmából mutatta be legújabb könyvét május 29-én a Hattyúházban.

A kötet mely ebben a sorozatban a negyedik, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia legszebb pillanatait mutatja be az olvasó számára.

A könyvbemutatót Csányi József polgármester nyitotta meg a mű szerzőjéhez kapcsolódó személyes emlékeivel. Mint ahogy azt a polgármester elmondta, Juhász István tanár úr megmutatta mindenkinek azt, hogy életünk egyik legszomorúbb eseményét, a szerettünktől való elbúcsúzást másképp is át lehet élni. Egykori temetési búcsúbeszédében ugyanis az elhunytnak a feleségével eltöltött életét mesélte el egészen a házasságkötéstől a sírig, mely minden pillanatában a legmélyebb, legtisztább érzéseket tükrözte vissza. S akkor, abban a pillanatban mindenki számára bizonyossá vált, hogy igenis létezik síron túli szerelem, amely megadathatott az elhunytnak és feleségének.

- Meggyőződésem, hogy ebben a könyvben is hasonló csodálatos utazásban és élményben lesz részünk végigolvasva sorait – mondta a polgármester.

Csányi József szavait követően a könyv szerzője Juhász István beszélt művéről.
Közreműködtek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 25. 15:43, kedd | Helyi

Így hat a testre, ha éhgyomorra edzünk

Vajon tényleg igaz a felvetés, miszerint ha éhgyomorra indulunk el edzeni, több kalóriát fog elégetni a testünk mozgás közben?

2018. Szeptember 25. 15:29, kedd | Helyi

3 arany, 2 bronz a nágocsi Duatlon Ranglistás versenyen

2018. Szeptember 25. 13:03, kedd | Helyi

Két hónapos türelmi időt is kaphat autónk a műszaki vizsgán

Újra életbe lépett az a minősítési rendszer, amely nemcsak megfelelt és alkalmatlan járműveket tartalmaz, hanem az úgynevezett korlátozott alkalmasság is adható a műszaki vizsgán.

2018. Szeptember 25. 12:35, kedd | Helyi

Megjelentek a permetező drónok a mezőgazdaságban

A magyar mezőgazdaság az elmúlt években hatalmas fejlődésnek indult, folyamatosan nőtt az ágazat kibocsátása, de még mindig van hová fejlődnie.