Városlista
2018. június 24, vasárnap - Iván

Hírek

2018. Június 03. 10:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Szerelem a síron túl is…

Szerelem a síron túl is…

Juhász István ny. tanár, városunk díszpolgára a Petőfi Emlékévek és a helyi Ünnepi Könyvhét alkalmából mutatta be legújabb könyvét május 29-én a Hattyúházban.

A kötet mely ebben a sorozatban a negyedik, Petőfi Sándor és Szendrey Júlia legszebb pillanatait mutatja be az olvasó számára.

A könyvbemutatót Csányi József polgármester nyitotta meg a mű szerzőjéhez kapcsolódó személyes emlékeivel. Mint ahogy azt a polgármester elmondta, Juhász István tanár úr megmutatta mindenkinek azt, hogy életünk egyik legszomorúbb eseményét, a szerettünktől való elbúcsúzást másképp is át lehet élni. Egykori temetési búcsúbeszédében ugyanis az elhunytnak a feleségével eltöltött életét mesélte el egészen a házasságkötéstől a sírig, mely minden pillanatában a legmélyebb, legtisztább érzéseket tükrözte vissza. S akkor, abban a pillanatban mindenki számára bizonyossá vált, hogy igenis létezik síron túli szerelem, amely megadathatott az elhunytnak és feleségének.

- Meggyőződésem, hogy ebben a könyvben is hasonló csodálatos utazásban és élményben lesz részünk végigolvasva sorait – mondta a polgármester.

Csányi József szavait követően a könyv szerzője Juhász István beszélt művéről.
Közreműködtek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 24. 15:42, vasárnap | Helyi

Hajthatatlanok a magyarok, így könnyen rémálom lehet a nyaralásból

Érdemes külföldi tartózkodásunk, nyaralásunk idejére biztosítást kötni, mert annak hiányában esetenként akár milliós költségünk is keletkezhet.

2018. Június 24. 12:03, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 12. vasárnap - Keresztelő Szent János születésének főünnepe - 2018. június 24.

2018. Június 24. 10:00, vasárnap | Helyi

Pásztorkutyák versenyeznek Bugacon

Június 30-án a Futó-homok félmaraton futóversennyel egy időben, de térben elkülönülve lehet megtekinteni a Speciál CAC kutyakiállítást, a magyar pásztorkutyák országos és nemzetközi kiállítását.

2018. Június 24. 08:00, vasárnap | Helyi

Sajnáljuk? Hamarosan vége a tévé korszakának

Rémesen sok időt töltenek az emberek valamilyen képernyő előtt. És odamegy a pénz, amit néznek.