Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Augusztus 13. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szeptembertől ismét nő a pedagógusok fizetése

Szeptembertől ismét nő a pedagógusok fizetése

A több lépcsős béremelés egy éve kezdődött, és egészen 2017-ig tart, minden évben iskolakezdéskor. A teljes fizetésemelés hatvan százalékát kapták meg tavaly a tanárok, a maradék negyven százalékot osztották el négy évre. A kormány álláspontja szerint több mint tíz éves adósságot pótol ezzel az ország, ráadásul az intézkedés még vonzóbbá teheti a tanári pályát a fiatalok számára - írja a hirado.hu.

A pedagógusok fizetése 2013 óta több lépcsőben, folyamatosan emelkedik. A teljes béremelés hatvan százalékát már tavaly szeptemberben megkapták a tanárok; a maradék negyven százalékot pedig elosztották négy évre. A 2014 és 2017 közötti időszakban minden szeptemberben – így idén is – emelkedik a pedagógusok fizetése.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy idén ráadásul kétszer is emelkedik a pedagógusok fizetése. Januárban a minimálbér emelésével arányosan növelték a juttatásokat, most pedig a menetrend szerinti, szeptemberi béremelés történik meg.

Nagy adóssága volt Magyarországnak, hogy 2002 óta nem volt a pedagógus szakmában béremelés. 'Mi tavaly szeptember elsején, idén január elsején, szeptember elsején és mostantól kezdve 2017-ig folyamatosan minden évben emeljük a pedagógusok fizetését, ezáltal téve kiszámíthatóvá és vonzóvá a pedagóguspályát mindenki számára' – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Az életpályamodell legfőbb célja, hogy a nagyobb szakmai múlttal és magasabb iskolai végzettséggel rendelkező tanárok magasabb fizetést kapjanak, és hogy a kezdő pedagógusok számára is vonzó legyen a tanári pálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;