Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Augusztus 01. 12:00, szombat | Bulvár
Forrás: miss.at

Szépségápolási trükkök konyhai „maradékból”

Szépségápolási trükkök konyhai „maradékból”

Már szinte választani sem tudunk a sok arckrém, hajápoló, bőrradír és a mindenféle kencefice közül.

Már szinte választani sem tudunk a sok arckrém, hajápoló, bőrradír és a mindenféle kencefice közül. És valljuk be, nincs, de legalábbis nem lenne az a pénzt, amit ne tudnánk elkölteni hajunk, arcunk, testünk szépségének megőrzése érdekében. Pedig szinte a kukából is remek dolgokat varázsolhatunk elő!

Nem minden szemét, ami a konyhában egy-egy főzés után megmarad. Nézd csak, mi mindenre jó még az, amit már egyszer felhasználtál!

Paradicsomi élmény a bőrnek
Megesik, hogy a valaha ropogós paradicsomok kissé „szottyossá” válnak, emiatt megenni már nem szeretnénk. Ám - mivel nagy része víz - igénybe vett bőrünknek kitűnő „táplálék”. Kb. 1 teáskanál mézet keverj össze paradicsommal, vidd fel az arcodra a mixet és élvezd, ahogy bőröd felfrissül a természetes maszk alatt.

A kávézacc és az ő 3 csodája
Már olvashattál a kávézacc újrahasznosításáról nálunk is, úgyhogy egy biztos: kávézaccot kidobni már-már bűn. A szépségápolásban többek között így hasznosíthatod:

Le a narancsbőrrel!
5 evőkanál kávézaccot keverj össze 1 evőkanál citromlével, kend a problémás részekre és tekerd körbe magad frissen tartó fóliával, vagy egy törölközővel.

Radírozz!
Kókuszolajat és kávézaccot keverj össze és használd bőrradírként zuhanyozás közben.
Az arcodat se hagyd ki!
Ha az arcod bőrére készítenél bőrradírt, a kávézaccnak szintén hasznát veszed. Keverd össze egy kis joghurttal és körkörös mozdulatokkal vidd fel az arcodra, majd öblítsd le!

A virágszirmok utóélete
Egy ideik a lakásod díszei a csodaszép virágok, ám jótékony hatásukat pompájuk után is élvezheted. Tény néhány szirmot egy „spriccelős” üvegbe és engedj rá vizet. Frissítő zápor lehet az arcodnak a forró napokon.

Mihez kezdj a maradék tojássárgájával?
Megesik, hogy sütésből megmarad néhány tojássárgája, esetleg –fehérje. A sárga részből, egy citrom levével és egy uborkával összemixelve, remek sminkeltávolítót készíthetsz. A keverék további előnye, hogy az uborka újra ragyogóvá varázsolja a fáradt bőrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.