Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 26. 09:06, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Szép sikereket értek el a lányok a hétvégén

Szép sikereket értek el a lányok a hétvégén

Idén a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban zajlott a Leány Diákolimpia Országos Döntője, ahol két korosztályban 60 egyesület 180 versenyzője kezdte meg a küzdelmeket.

A helyszín ideális, ezúttal is rengeteg elismerést kaptunk a szép környezet miatt és a rendezés minőségével kapcsolatban.
A hazai csapat nyolc fővel vágott neki a küzdelmeknek. Mindenki remek formában küzdött, nagyon szép sikereket értek el a lányok.
Ebben az évben közülük legkiválóbban Szabó Szonja teljesített. Szonja 13 éves, de a 14-15 évesek között tavasszal győzni tudott a Magyar bajnokságon, majd a válogatókon kivívta a Serdülő Európa bajnokságon való indulás jogát, ahol a középmezőnyben végzett. Tanulásban is az élen jár, ugyanis megkapta a Jó tanuló - Jó sportoló kitüntetést a tanév végén.
Ősszel tovább fejlődve, egy súlycsoporttal feljebb lépve feltette a koronát az idei sikereire. Hazai pályán szerezte meg pályafutása második diákolimpiai bajnoki címét a 46 kg-os súlycsoportban.

Ezüstéremből kettő jutott a hazaiaknak: a 37 kg-os Nagy Zita és a nagyon szépen fejlődő Tapodi Zsófia állhatott a dobogó második fokára a diák korcsoportban a 65 kg-osok között. Bronzérmet ért Kiss Henrietta harcos, tehetséges birkózása az 56 kg-ban. Negyedik lett Kiss Viktória a serdülő 66 kg-osok között. Ketten lettek ötödikek: Bene Ivett a 34 kg és Páli Éva a 43 kg-osok között. Tapodi Rebeka 7. lett az 50 kg-os súlycsoportban.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

Szabó Szonja a bajnok

Szonja akció közben

60 egyesület, 180 versenyzője

Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői és helyezésük, piros felsőben: Bene Ivett 5. Nagy Zita 2. Páli Éva 5. Kiss Henrietta 3. Kiss Viktória 4. Tapodi Rebeka 7. Szabó Szonja 1. Tapodi Zsófia 2.

Győz: Kiss Henrietta

Bene Ivett

Kiss Vikória

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.