Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Február 14. 18:32, szombat | Helyi
Forrás: Szent István Plébánia

Szent István Templom hirdetései

Szent István Templom hirdetései

2015. február 15. - ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

1. Előkészítő tanfolyamot szervezünk azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a Plébánián.
2. Kedden az este 5 órakor kezdődő szentmisét templomunk énekkarának meghalt és élőtagjaiért ajánljuk fel. A szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti oltárképet.
3. Szerdán elkezdődik a Húsvétot előkészítő idő a nagyböjt. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Szentmisék lesznek reggel 7-kor és este 5-kor. A reggeli misében hamut szentelünk, és mindkét misén és jövő vasárnap minden szentmise végén lesz hamvazás.
4. Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végzünk, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt 5 órakor.
5. A filmklub következő vetítése pénteken az esti szentmise és a keresztút után lesz a Plébánián. Minden érdeklődőt hívunk és várunk.
6. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, jöjjenek be a Plébániára!
7. Kérjük a kedves híveket, fizessék be egyházi adójukat. Az egyházi adó nyugdíjasok esetén 3000 Ft évente, míg az önálló jövedelemmel rendelkezők esetén 4000 Ft évente. Az egyházi adót be lehet fizetni a Plébánián és postai csekken, melyek az újságos asztalról elvihetőek.
8. A személyi jövedelemadó 2X1 % - ról mindenki maga rendelkezik. Az egyik 1 % a Katolikus Egyház javára a másik 1 % valamely civil szervezet, alapítvány javára ajánlható fel. Kérjük a kedves híveket adójuk 2X1 % - val támogassák ezeket a szervezeteket!
9. A szentmise végén a házasság hete eseményeként áldásban részesítjük a házas és jegyespárokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.