Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 23. 13:34, szombat | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték dr. Reznyák Béla József sebészt

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték dr. Reznyák Béla József sebészt

Szavazatával, most Ön is segíthet abban, hogy a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjjal is elismerjük a kiváló félegyházi sebészt.

A szavazás március 16-án éjfélig tart.

Reznyák Béla az egyetem elvégzése után, 1983-ban a kiskunfélegyházi kórházban kezdte meg munkáját a sebészeti osztályon. Több évtizeden keresztül dolgozott itt főorvosként. Az aktív ellátás megszűnése után ment Szentesre, ahol most is végzi gyógyászati munkáját, de dolgozik Kiskunmajsán, Kecskeméten, és magánrendelésén még ma is fogadja a félegyháziakat.

- Nem volt könnyű majdnem 30 év után megválni a félegyházi munkahelytől. Amikor ez bekövetkezett, azt hittem, itt a világ vége. Ebben a városban az otthonunkat is olyan helyen építettem fel, ami közel van a kórházhoz, a munkahelyemhez ,és percek alatt ott tudok lenni, bármi is történik. Bizony ma a munkába érés akár órákba is telik. De vállalom, mert nap mint nap tehetek valamit betegeim gyógyulása érdekében. Úgy érzem, betegeimmel is sikerült mindig kiegyensúlyozott kapcsolatot tartani, és szerencsére gyakoriak a pozitív visszajelzések is, amit talán ez a jelölés is mutat. Mindenesetre a félegyházi kórház sebészeti osztályától megválni nem volt könnyű. Itt születtem, itt dolgoztam, és máshol mindig egy kicsit idegennek érzem magam. Én itthon vagyok otthon! - vallja dr. Reznyák Béla.

2017-ben a 80 éves évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Orvosoknak, akik mindent megtesznek értünk...

...akiket legtöbbször csak akkor keresünk fel, amikor a szükség kívánja. Segítségért megyünk. Hétköznapokon és ünnepnapokon, éjjel és nappal is fordulhatunk hozzájuk, ha nagy a baj. Ők pedig készek segíteni. Köti őket a hippokratészi eskü és még valami, ami ennél is fontosabb, a gyógyítás iránti rendíthetetlen vágy, jobbító szándék, tenni akarás. Amit kapunk tőlük, természetes. Megköszönni mindezt elegánsan nagyon nehéz.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönhessük nekik.

Hét közönség díj és két különdíj
A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év 7 közönség díjasát. Az alapítvány ezen felül 2 különdíjat nyújt át minden évben.

Szavazatát az alábbi linken adhatja le:
http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas-2019/

(Cikk forrása: szentgyorgyialbertorvosidij.hu és Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.