Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 20. 12:50, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Százhétszer bukott KRESZ-ből

Százhétszer bukott KRESZ-ből

Százhétszer bukott meg a KRESZ-vizsgán egy 28 éves londoni lakos - eddig.

Teljesítménye már régóta brit országos rekord. Az elméleti vizsga díja 31 font, így eddig már több mint 1 millió 150 ezer forintnyi fontjába került a bukássorozat. A teszt megoldására 57 percet kap a vizsgázó, és 50 kérdésből legalább 43-at kell helyesen megválaszolnia a sikerhez.
A 107-szeres bukó fölényesen vezet a brit kudarclistán, az utána következő még 90-szer sem vizsgázott sikertelenül. A világbajnoktól mindazonáltal messze elmarad a brit rekorder. Dél-Koreában egy nő csak 960-ikra ment át az elméleti teszten, fél évtizeden át szinte mindennapos foglalatossága volt a KRESZ-vizsgázás.
Ami a gyakorlati részt illeti, a brit bukásbajnok egy férfi. 37-ik próbálkozásra sikerült levizsgáznia. Ő sem költött keveset, 2 ezer 294 fontjába került a gyakorlati vizsga, amelynek "darabja" 62 font hétköznap napközben, vagy 75 font este vagy hétvégén.
Mind az elméleti kudarcrekorder, mind a gyakorlati bukáscsúcstartó egész jó használt kocsit is vehetett volna tanulópénzéért - jegyezte meg a The Daily Telegraph című brit lap.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.