Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Január 23. 09:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Szavalóversenyt rendeztek a Magyar Kultúra Napján

Szavalóversenyt rendeztek a Magyar Kultúra Napján

Mint minden évben, idén is szavalóversennyel tették teljessé Kiskunfélegyházán a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére rendezett programsorozatot.

A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Ezen a napon tüntetik ki a kultúra területén tevékenykedőket.

A megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. A megemlékezés részeként hirdette meg a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Irodalmi szekciója a Himnusz-mondó versenyt, idén a 7-8. osztályos tanulók számára.

A versenyre nyolc gyermek jelentkezett, ebből heten jelentek meg január 22-én 14 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában tartott megmérettetésen. A diákok először a Himnuszt, majd a szabadon választott verseiket mondták el.

A szavalatokat háromtagú zsűri bírálta, melynek elnöke Kapus Béláné Lenke néni, nyugalmazott igazgató, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke, tagjai pedig Mayer Lászlóné Marika, nyugalmazott középiskolai tanár, a Móra Egyesület választmányának tagja, valamint Garai Istvánné Iduka, nyugalmazott iskolaigazgató voltak.

A szavalóversenyen az alábbi eredmények születtek:

  • I. helyezett: Hevér Réka a Constantinum Intézmény 7/A. osztályos tanulója - Szabadon választott verse: Petőfi Sándor: Magyar vagyok
  • II. helyezett: Rádi Lilla a József Attila Általános Iskola 7. osztályos tanulója -Szabadon választott verse: József Attila: Nem, nem, soha
  • III. helyezett: Horváth Gabriella a József Attila Általános iskola 7. osztályos tanulója -Szabadon választott verse: Vajda János: Önkéntes dala

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.