Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 25. 17:44, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Sulyok Tamás március 5-től lehet Magyarország új köztársasági elnöke

Sulyok Tamás március 5-től lehet Magyarország új köztársasági elnöke

Kifogástalan múltú, kiváló felkészültségű és nagy tekintélyű alkotmánybíró – így jellemezte Kocsis Máté a kormánypártok államfőjelöltjét.

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban azt mondta: a kormánypártok Sulyok Tamásban látják azt az esélyt, hogy jól megtestesítse a nemzet egységét. Az Országgyűlés várhatóan hétfőn fogadja el Novák Katalin államfő lemondását. Ha ugyanazon az ülésen az új elnököt is megválasztják, akkor március 5-től lehet új köztársasági elnöke Magyarországnak.

Csütörtökön jelentette be a Fidesz frakciióvezetője, hogy a kormánypártok Sulyok Tamást javasolják köztársasági elnöknek.

Kocsis Máté Balatonalmádiban azt mondta: a Fidesz és a KDNP hétfőn elfogadja Novák Katalin korábbi államfő lemondását és azt tartják helyesnek, ha az Országgyűlés mielőbb megválasztja az új köztársasági elnököt.

A frakcióvezető a Kossuth Rádióban vasárnap már azt mondta: Sulyok Tamás egy kifogástalan múltú, nagy felkészültségű jogász.

A kormánypártok benne látják azt az esélyt, hogy a nemzet egységét jól megtestesítse.

„Kifogástalan múltú, kiváló felkészültségű és nagytekintélyű alkotmánybíró. Bár több ember is szóba kerülhet, ha a köztársasági elnök személyéről gondolkodunk, de őt találtuk a legmegfelelőbbnek. Benne látjuk azt az esélyt, hogy a nemzet egységét jól megtestesítse, és benne látjuk az esélyét, hogy a köztársasági elnöki hivatal az vitán felül álljon a következő években.”

Sulyok Tamás egy független, párton kívüli ember, aki képes lehet a megjeleníteni a nemzet egységét – erről már az Alapjogokért központ vezető elemzője beszélt. Pindroch Tamás szerint Sulyok Tamás közjogi értelemben stabilitást hozhat magával a Sándor Palotába.

„Önkormányzati és Európai Uniós kampány következik, de mégis egy nyugodt időszak jöhet ebből a szempontból, közjogi értelemben, mert az ország stabil, stabil a vezetése, stabil kétharmados többség van a parlamentben, és egy stabil köztársasági elnök is van az ország élén. Ez mindenkinek jó hír”.

Az Országgyűlés várhatóan hétfőn dönt majd az új államfőről.

Ha a parlament Sulyok Tamást köztársasági elnöknek választja, akkor akár már március 5-től be is töltheti az államfői tisztséget. Ezzel ő lehet Magyarország 7. megválasztott köztársasági elnöke.

(Nyitófotó forrása: Index)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.