Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 19. 20:19, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Sorra olvassa ki a könyveket a 90 éves Terike néni

Sorra olvassa ki a könyveket a 90 éves Terike néni

A kis Jézus születésnapja egyben az Övé is. Czibolya Péterné Terike néni 90 évvel ezelőtt december 24-én látta meg a napvilágot.

Városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester ma (december 19-én) köszöntötte fel otthonában egy csokor virággal és Orbán Viktor által aláírt emléklappal.

Terike néni mosolyogva, családja körében fogadta vendégeit. Mint azt elmondta, szerencsére mindent el tud látni maga körül. Bevásárol, főz, mos, takarít és mindent megcsinál, ami a ház körül adódik. Rajongásig szereti dédunokáit, ha velük van mindenről megfeledkezik. Így van az olvasással is. Unokája nem győzi hordani a könyveket Terike néninek. Mindent elolvas, ami a keze ügyébe kerül, a romantikusoktól kezdve egészen a fantasztikus könyvekig. Hallása sajnos már nem a régi, de ezt is viccesen úgy mesélte, hogy a híradót szó szerint csak „nézi”. Gyógyszereket ugyan szed, de szerencsére semmi komoly betegsége nincsen. Szerencsére közvetlen mellette lakik unokája és annak családja, így a dédunokákkal nagyon sok időt tud tölteni, akik bearanyozzák a mindennapjait.

Még a mobiltelefont is megtanulta kezelni, így néha már ő csörög rá a húgára egy kis diskurálás erejéig.

A család nagyon nagy szeretettel veszi körül. A karácsony különösen nagy ünnep mindannyiuk számára, hiszen a szenteste egyben Terike néni születésnapja is. Idén is, csakúgy mint eddig, együtt fogják tölteni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok