Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 08. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Sörösüveggel fejbe vágta, majd agyonverte - Kilenc évet kaphat

Sörösüveggel fejbe vágta, majd agyonverte - Kilenc évet kaphat

Megismételt eljárásban, társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt első fokon kilenc év börtönre ítélte a zagyvaszántói emberölés vádlottját hétfőn az Egri Törvényszék.

A bíróság közölte: az eljárásban bebizonyosodott, hogy a férfi 2014. április 23-án munkaadójával együtt - aki azóta elhunyt - vitába keveredett az ittas állapotban lévő, folyamatosan kötözködő sértettel egy zagyvaszántói presszóban.

Miután pofon ütötték, a sértett sörösüveggel fejbe vágta a vádlottat, aki társával többször megütötte és egyszer fejbe is rúgta bántalmazóját. Később, ittasan hazafelé tartva, az utcán újra megverték az őket továbbra is provokáló és sértegető férfit, aki végül a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Mivel a Debreceni Ítélőtábla a korábbi elsőfokú határozatot hatályon kívül helyezte, az Egri Törvényszék megismételt eljárásban G. P.-t társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt kilenc év börtönre ítélte. A bíróság a vádlottat a kifosztás bűntettének vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette, de a szabadságvesztés időtartamán nem változtatott a korábbi elsőfokú határozathoz képest.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.