Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Április 18. 11:36, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Sokat változott a Közgé 55 év távlatából visszanézve

Sokat változott a Közgé 55 év távlatából visszanézve

Háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma április 10-11-12-én.

A jeles évforduló megünneplése esti fáklyás futással kezdődött, majd másnap közgazdász-vetélkedővel folytatódott, s végül harmadnap seregszemlével zárult.

Ötvenöt évvel ezelőtt két 38 fős osztállyal kezdte meg a működését az akkor még Varga Jenő Közgadasági Szakközépiskola nevet viselő intézmény, mely ma már 404 diák nappali képzését biztosítja 15 osztályában. Az időközben megváltozott oktatás rendszernek köszönhetően a második szakképzés is ingyenes, így a fenti létszám bővült az esti tagozaton tanuló 280 fővel – tudtuk meg a jeles esemény kapcsán Tasi Judit igazgatónőtől.

Mindemellett azt is elmondta az igazgatónő, hogy az elmúlt évtizedek alatt nemcsak a neve változott az iskolának, hanem ezzel együtt szinte minden átalakult: a kerettantervek, a képzési rendszer és a tantermek felszereltsége is.

Egy oktatási centrumhoz való kapcsolódás sok pozitívummal jár, főleg úgy, ha a kötelességek teljesítése mellett valamelyest megőrizheti az iskola a szabadságát is. Szerencsére a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum maximálisan támogat minden olyan kezdeményezést, mely a félegyházi középiskola korszerűsítésére és fejlesztési törekvéseire irányul.

A modern kor vívmányai nemcsak az iskolára, hanem természetesen a diákjaira is kihatással vannak, hiszen ma már a gyerekek okostelefonokkal járnak, így interneten keresztül is tudják tartani a kapcsolatot a tanárokkal. Ennek köszönhetően már nem csak kizárólag az iskolában, hanem otthonról is kérhetnek segítséget a pedagógusoktól. A diktafonok és különféle hangrögzítők megjelenésével pedig szükségtelenné vált a gyorsírás oktatása, így azzal már csak szabadidős elfoglaltságként, kedvtelésből ismerkednek a diákok.

Az igazgatónő azt is elmondta, hogy - a korábbi szokásokkal ellentétben - egyre több fiú választja ezt az iskolát, hiszen a közgazdaságtan és a logisztika egyre népszerűbb a körükben. S ha ehhez még hozzávesszük a hiányszakmának számító informatikai képzés jövő évi elindítását, akkor az elkövetkező időkben kétségtelenül növekedni fog a fiúk száma az iskola egyes osztályaiban.

Címkék: fiúk, oktatás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.