Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2018. Október 25. 08:26, csütörtök | Helyi
Forrás: mezge.hu

Sikeresen szerepeltek a mezgés diákok a pék hagyományőrző és pozsonyi kifli készítő versenyen

Sikeresen szerepeltek a mezgés diákok a pék hagyományőrző és pozsonyi kifli készítő versenyen

Október 13-án A Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában került megrendezésre a XVII. Pék Hagyományőrző, V. Pozsonyi kifli készítő, II. Mézeskalács-díszítő és I. Kézi Konyakmeggy-készítő Verseny

A Pék Hagyományőrző versenyen Molnár Laura és Szabó Imre 3/11/P osztályos tanuló indult további 9 másik csapattal egyetemben, ahol szóbeli és gyakorlati feladatokban történt a megmérettetés. A szóbeli feladat keretein belül egy szakmatörténeti kutatómunkát kellett végezniük, melynek témája a kovász volt. A gyűjtőmunka eredményét a bizottságnak szóbeli bemutatással prezentálniuk is kellett. Ezek után következett a gyakorlati feladat, ahol a kis csapatunknak 3 óra állt rendelkezésre, hogy 5 darab matyó perecet és 30 darab rongyos kiflit készítsenek el, majd 20 perc alatt a termékeknek megfelelően az asztalt is fel kellet díszíteniük, illetve a termékeket tálalni. A pozsonyi kifli készítő versenyen Csapó Dávid 3/11/P osztályos tanuló indult további 10 versenyzővel együtt. Az ő feladata 20-20 db diós és mákos pozsonyi kifli elkészítése, majd feldíszített asztalon való kínálása volt. Ezeket a munkákat a bizottság értékelte és ez alapján Molnár Laura és Szabó Imre aranyérmet, valamint különdíjat kaptak a legjobb gyakorlati munkájukért, Csapó Dávid pedig bronzérmes lett. Gratulálunk a tanulóknak a sikeres helytállásért. A tanulók osztályfőnöke Szabó Nóra tanárnő, elméleti felkészülését Horváth Mária tanárnő, a gyakorlati felkészülésüket pedig Horváth Krisztián szakoktató (P&P Pékáru Kft.) segítette. Köszönet a Kiskun Múzeumnak a kutatómunkában nyújtott sok-sok segítségért, és Mindenkinek aki a felkészülésben és megjelenésben segítséget nyújtott!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 22. 08:00, hétfő | Helyi

Állati húsvét a Kecskeméti Vadaskertben

Ha itt a Húsvét, akkor biztosan lehet számítani arra, hogy a Kecskeméti Vadaskert is különleges programokkal készült az ünnepekre.

2019. Április 22. 07:26, hétfő | Helyi

Keddtől záporokra, zivatarokra is számíthatunk

Hétfőn hajnaltól északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

2019. Április 21. 18:41, vasárnap | Helyi

Négyen sérültek meg egy hármas karambolban Kiskunmajsa határában

Négyen sérültek meg abban a balesetben, amely Kiskunmajsa határában történt vasárnap délelőtt.

2019. Április 21. 18:00, vasárnap | Helyi

Ember tervez, robot végez

ELKÉPESZTŐEN fejlődik az orvostudomány: csodára képesek a sebészeti robotok, személyre szabott protézisek készíthetők háromdimenziós nyomtatóval.