Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 27. 20:31, szerda | Helyi sport
Forrás: Vas Tibor

Sikeres évet zártak a Fénypárducok

Sikeres évet zártak a Fénypárducok

A 2017. év eseményeit, eredményeit összegezték a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. Az immár harmadik éve működő íjász szakosztály eseménydús és sikeres évet tudhat maga után.

2017-ben két alkalommal áprilisban és szeptemberben tartottak saját szervezésű íjászversenyt. Az utóbbival csatlakoztak a nemzetközi „Archery’s day” eseményeihez.

Szintén két alkalommal meghívásos íjászpróbát tartottak a Huszka József Hagyományőrző Egyesület Pálmonostori Íjásztagozatával.

Harminchárom versenyen vettek részt, az ország különböző pontjain, képviselve Kiskunfélegyházát az íjászat szinte összes szakágában: 3D, pályaíjászat, távlövés, történelmi íjászat, kenus íjászat. Összesen: 35 arany, 19 ezüst és 11 bronzérmet gyűjtöttek.

A Magyar Íjász Szövetség által szervezett Országos Bajnokságokon és Európa Bajnokságon elért eredmények:
A februári teremíjász OB-n, Horváth Csenge OB bajnok lett a vadászreflexes serdülő lányok között. Vas Bianka a történelmi ifi lányok között a 2. helyen végzett. Vasné Köteles Anita I.osztályú, Horváth Anna III. osztályú minősítést szerzett.

A Kecskeméten rendezett Európa Bajnokságon 9 fővel vettek részt. Papp Zoltán a 34., Kovács Máté a 12., Vas Tibor a 10., Horváth Anna a 8., Dürgő Zsófia és Vasné Köteles Anita a 6., míg Dürgőné Kovács Piroska a 4. lett saját kategóriájában. Mozsár Máté európa bajnok lett a vadászreflexes ifjúsági fiú kategóriában.

A pályaíjász OB-n Vas Tibor longbow kategóriában 1. Vasné Köteles Anita 2. , Mozsár Máté és Dürgőné Kovács Piroska 3. lett saját csoportjában.

A történelmi OB-n Horváth Anna a 9., Hováth Csenge a 4., Vas Tibor a 11., Vasné Köteles Anita a 7., Kovács Máté a 18. helyen végzett. Dürgőné Kovács Piroska ezüstérmet szerzett a felnőtt női vadászreflex kategóriában. Horváth Csenge III. osztályú, Dürgőné Kovács Piroska I. osztályú minősítést szerzett.

A versenyek mellett több alkalommal tartottak az íjászatot népszerűsítő rendezvényt.

• A rendhagyó jelleggel szervezett Móravárosi nap keretei között a városrész lakóit és a Platán Iskola diákjait lövették.
• Júliusban a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében rendezett öko-élménytáborban próbálhatták ki a táborozók az íjászatot.
• Augusztusban Petőfiszálláson a Constantinum által szervezett gólyatáborban közel száz kilencedikesnek mutatták meg az íj használatát.
• Szeptemberben a XIX. Libafesztiválon egész napos íjászkodási lehetőséget nyújtottak Kiskunfélegyháza lakosságának.
• November elején a Constantinumban szervezett történelmi vetélkedőn a honfoglaló magyarság fegyverzetét, ruházatát mutattuk be az iskolásoknak.
• Két fő a nyáron Biztonság Technikai Ellenőr képzésen vett részt szakosztályból, így biztosítva lehetőséget Országos verseny lebonyolítására.
Az év utolsó versenyeként a békéscsabai CSLIK által szervezett XIX. Kerecseny kupa elnevezésű 30 célos megmérettetésen vettek részt. Öt indulójuk közül, négyen dobogóra állhattak. Eredmények: Dürgő Zsófia - mini lány vadászreflex - 1.hely, ifj. Fetter Tamás - mini fiú pusztai - 3. hely, Dürgőné Kovács Piroska - felnőtt nő vadászreflex - 1. hely, Vasné Köteles Anita - 3. hely és Vas Tibor - felnőtt férfi vadászreflex - 8. hely.

A Fénypárducok támogatói:
Integrál Zrt.,
Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

További információk:
https://www.facebook.com/fenyparducok/
http://www.fenyparducok.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.