Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Március 15. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Segítséget kapnak a magyar cukorbetegek

Segítséget kapnak a magyar cukorbetegek

Ezentúl Magyarországon is elérhető az okostelefonos alkalmazással működő Guardian Connect folyamatos glükózmonitorozó rendszer, amely azon cukorbetegek mindennapjait könnyíti meg,

akik naponta több alkalommal inzulininjekciót használnak - jelentette be a Medtronic Hungária Kft.

A konstrukció apró szenzora a szubkután (bőr alatti) cukorszinteket méri 5 percenként (nagyjából naponta 288-szor), és ezeket az adatokat az okostelefon alkalmazásba küldi, hogy a cukorbeteg könnyedén ellenőrizhesse azokat.

A rendszer előnye, hogy valós idejű információkkal szolgál használójának aktuális cukorértékéről, ami óriási biztonságérzet ad, hiszen így elkerülhetőek a váratlan rosszullétek. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy a cukorbeteg hozzáférést biztosítson és cukoradatait megossza hozzátartozóival és az orvosával is. Ez a szintű kontroll pedig nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a diabétesz hosszú távú szövődményeinek kockázata is jelentősen csökkenjen a technológiát használó diabéteszesnél.

Kapcsolat a kezelőorvossal
Az inzulininjekciót használók naponta több alkalommal valós idejű betekintést kapnak a szenzor segítségével glükózadataikba közvetlenül az okostelefonjukon. Személyre szabható értesítéseket kaphatnak, ha glükózszintjük az előre beállított szintek fölé vagy alá megy.

Ez a rendszer az első és egyetlen mobil folyamatos glükózmonitorozó rendszer (CGM) személyre szabható SMS értesítésekkel, mellyel a kezeléssel megbízott személyek riasztást kapnak a túl magas vagy alacsony glükózértékekről bármilyen csatlakoztatott mobilkészülékükön. A rendszer naponta automatikusan feltölti az adatokat a CareLink terápiakezelő adatbázisba, melynek köszönhetően mind a cukorbeteg, mind kezelő orvosa mentesül a napi adatfeltöltés terhe alól. A szoftver pedig az adatokból könnyen értelmezhető jelentéseket készít a kezelés optimalizálásához.

Hamarosan Androidon is
A rendszert a Magyarországon elsőként kipróbáló 1-es típusú cukorbetegek is pozitívan értékelték. Ők összességében a biztonságot emelték ki elsődleges szempontként például az éjszakai folyamatos monitorozás és a beépített jelzőrendszernek köszönhetően. Az okostelefonos alkalmazás egyelőre iOS mobiltelefonokon érhető el. A fejlesztők jelenleg dolgoznak az androidos verzión.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.