Városlista
2018. szeptember 21, péntek - Máté

Hírek

2018. Június 26. 14:37, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Saját maga javítja kerékpárját a 90 éves Miska bácsi

Saját maga javítja kerékpárját a 90 éves Miska bácsi

Zsolnay Mihály a napokban töltötte be 90. életévét.

A kivételes ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester, Szamosi Endre, a körzet képviselője, valamint a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény képviseletében Pintér Lászlóné Ibolya, az intézmény vezető gondozónője köszöntötte fel őt otthonában.

A kedves látogatókat Miska bácsi régi barátja, néhai felesége unokatestve és Farkas Jánosné Katika házigondozója társaságában fogadta.

Zsolnay Mihály 1928. június 22-én született. Gyerekkorát Félegyházán töltötte, szülei a mezőgazdaságban dolgoztak, így egyértelmű volt a felcseperedő fiú számára, hogy ő is a mezőgazdaságban kezd el dolgozni. Miska bácsi a későbbiek folyamán a villanytelepen kezdett el dolgozni mint villanyszerelő. Ide a nagybátyja közbenjárásával jutott be.
Miska bácsi később a vasútnál helyezkedett el, ahol elsajátította a könyvelés, a jegykiadás fortélyait, de tulajdonképpen mindent megtanult, amit tudni kellett az akkori vonatokról és menetrendjükről. Megtanulta és sokat használta a morze kódrendszert is. Miska bácsi alapvetően Kiskunfélegyházán dolgozott, de tartalékosként sokszor a környező kis állomásokon is segített. Elmondása szerint összesen 14 helyen fordult meg helyettesítőként.

Felesége akkoriban a gyapjúforgalmiban dolgozott. A közösen vásárolt családi házukat önerőből, saját kezűleg csinosították, szépítették egész életükön keresztül. Noha felesége három évvel ezelőtt bekövetkezett halála óta egyedül, de máig ebben a házban él Miska bácsi. Egyedül, de nem magányosan. Igaz gyermekük nem született házasságukból, de mindig van segítő kéz a háznál. Legfőképpen Katika, a házigondozónője. Miska bácsi szerencsére nagyon jó egészségnek örvend. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy legnagyobb szenvedélye máig is a motor- és kerékpárjavítás és a faliórák javítása. Utóbbiból egész gyűjteménye van, melyet büszkén mutatott meg vendégeinek. Csakúgy, mint a feleslegessé vált dolgokból készített csillárjait, mely mind-mind Miska bácsi fantáziáját és kézügyességét dicsérik.

Kívánunk mindannyian Miska bácsinak még sok boldog évet, melyet ugyanilyen kiváló egészségben és tevékenyen tölthet el.

(Fotók forrása: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 20. 16:34, csütörtök | Helyi

Nyilvános olvasópróba a Magyar Dráma Napja alkalmából

Nyilvános olvasópróbát tartanak 2018. szeptember 21-én, pénteken 17 órától a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. emeleti nagyteremben.

2018. Szeptember 20. 16:30, csütörtök | Helyi

Autómentes nap Kiskunfélegyházán

2018. szeptember 21-én, pénteken az Európai Mobilitási Hét keretében rendezi meg városunk az Autómentes Napot.

2018. Szeptember 20. 13:51, csütörtök | Helyi

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

2018. szeptember 8-án Kiskunfélegyházán rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 6. fordulóját, ami egyben a döntő helyszíne is volt.

2018. Szeptember 20. 12:58, csütörtök | Helyi

Emlékhellyel tisztelegnek a szervdonorok előtt Kiskunfélegyházán

Szakmai fórummal egybekötve avatják fel a kiskunfélegyházi Alsótemető megújult ravatalozójánál szeptember 26-án, szerdán azt az emlékművet, amelyet szervdonorok tiszteletére állítottak.